Όλο το χρονικό της νύχτας τρόμου στα βόρεια προάστια με τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης δικηγόρου από τον 52χρονο σύζυγο της γνωστό δικηγόρο των Αθηνών

Όλο το χρονικό της νύχτας τρόμου στα βόρεια προάστια με τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης δικηγόρου από τον 52χρονο σύζυγο της γνωστό δικηγόρο των Αθηνών

Ο δικηγόρος που όπως φαίνεται από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει στην κατοχή του δύο όπλα, φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, όμως το ζευγάρι αρνείται ότι ο σοβαρός τραυματισμός της 37χρονης οφείλεται στο άγριο ξύλο που έφαγε και επιμένουν πως οδηγήθηκε άγρια μεσάνυχτα στο νοσοκομείο μετά από πτώση από σκάλα.


Οι κατηγορίες είναι βαριές και κακουργηματικής φύσεως καθώς διώκεται για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


«Αναφέρεται ότι  03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του) ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευρωκλινική Αθηνών» ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περί ώρα 00:10, πράξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξέτασης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες».


Στις επόμενες γραμμές, αναφέρεται κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η 37χρονη δικηγόρος παρόλο που στην κατάθεση της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», εντούτοις δέχτηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button). Μια εφαρμογή που δίνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Και αυτό είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα αναφορικά με την κίνηση αυτή.

«Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυνάμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκείμενου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής «Κομβίον Πανικού» (panic button) καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή». 


Οι αστυνομικοί, αμέσως μετά την σύλληψη του δικηγόρου των Αθηνών, προέβησαν σε σχετική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο συγκεκριμένος είναι στα αρχεία της ΕΛ. ΑΣ «καθαρός», αν εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις ή αν κατέχει οπλισμό. 

Σύμφωνα με την απόρρητη καταγραφή της Αστυνομίας, προέκυψε ότι «ο ανωτέρω δράστης πληκτρολογήθηκε στο car pc, για το εάν έχει στην κατοχή του οπλισμό όπου προέκυψε ότι κατέχει δύο όπλα ήτοι: Πιστόλι HS product H11 RDR MS με ειδική άδεια για ατομική ασφάλεια. Κατοχή – Οπλοφορία με λήξη: 17/7/2028 και πυροβόλο όπλο για θήρα επαναληπτική Maverick με λήξη αδείας 27/5/2028». 


Παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, προκάλεσε η είδηση της σύλληψης γνωστού δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία.

Ο κ. Βερβεσός απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικου Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, προκειμένου να διερευνήσει τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο κ. Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της έρευνας προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης που θα διενεργήσει καλείται, αφού διαπιστώσει την ταυτότητα του δικηγόρου, να καταλήξει να θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Πηγή Newsit.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • XILOURIS TRAVEL
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper