Απίστευτο : Ο Εκρέμ Ιμάμογλου καρατομήθηκε από δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μετά την προφυλάκισή του για διαφθορά
Το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έχει την πλειοψηφία, αναμένεται να εκλέξει πρόσωπο που θα ασκεί χρέη δημάρχου τις επόμενες ημέρες, μετά την απομάκρυνση του Εκρέμ Ιμάμογλου.
Άλλοι δύο δήμαρχοι της περιοχής έχουν επίσης απομακρυνθεί, ανέφερε το υπουργείο.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που προφυλακίζεται εν αναμονή δίκης με κατηγορίες περί διαφθοράς, έφθασε στη Φυλακή Μαρμαρά κοντά στην περιοχή Σιλιβρί της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το Reuters σε απευθείας σύνδεση.
Η προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και κύριου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου της Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πιθανό να πυροδοτήσει τις ήδη μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις μεγαλύτερες εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια στη χώρα.
|
|
Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσεια> |