Σαμαράς: Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι

Σαμαράς: Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι

«Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Κάποιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Αυτή την ώρα δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα για την αξιοπιστία της χώρας... Δεν αποπροσανατολιζόμαστε θα συνεχίσουμε τον αγώνα, με την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα για το καλό του τόπου» τόνισε.

 

Σχετικά με την επίσκεψη Μέρκελ την Τρίτη, είπε ότι πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη και πως η καγκελάριος θα γίνει δεκτή όπως αρμόζει σε αρχηγό κράτους.

 

 

 

Ο Αντώνης Σαμαράς, επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα, προερχόμενος από το Παρίσι, όπου μίλησε σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας International Herald Tribune.

 


Νωρίτερα υπήρξαν διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, διότι η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και της μακροοικονομικής κατάστασης της χώρας δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τότε.


 

Σε άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως «η κυβέρνηση με την τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση, προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής».



Σε δημοσίευμα των Financial Times, σημειώνεται ότι το ΔΝΤ είναι πολύ απαισιόδοξο για το αν η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει εκεί που απέτυχε η προκάτοχός της, δηλαδή στην ταχεία και πλήρη εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να επιστρέψει η χώρα στην οικονομική ανάπτυξη. 



Οι πιστωτές από την ΕΕ, σημειώνουν οι Financial Times, θεωρούν ότι η νέα ελληνική ομάδα Σαμαρά - Στουρνάρα έχει δείξει αξιόπιστη θέληση για να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα προβλήματα της χώρας. 



«Το ΔΝΤ δείχνει τον μεγαλύτερο σκεπτικισμό για την ικανότητα των Ελλήνων να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχους της ΕΕ, προσθέτοντας: «Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας θέλουν να κάνουν τα σωστά, αλλά υποφέρουν από μία τρομακτική κληρονομιά και ένα πολύ κακό παρόν». 



Η απαισιοδοξία του ΔΝΤ έχει άμεση επίπτωση στην αναθεώρηση του προγράμματος για την Ελλάδα, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος της ΕΕ. 



Πάντως, κατά πληροφορίες, αν υπάρξει κατάληξη μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σήμερα, είναι πιθανόν να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εντός του Σαββατοκύριακου.


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper