Έρχεται το χαράτσι των ενοικίων-Στο στόχαστρο ένα εκατομμύριο μικροϊδιοκτήτες

Έρχεται το χαράτσι των ενοικίων-Στο στόχαστρο ένα εκατομμύριο μικροϊδιοκτήτες

σπασμένα,καθώς φοροεπιδρομή ετοιμάζουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα, προωθώντας ρύθμιση που προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ακίνητα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα! Θύματα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από 1.000 έως 35.000 ευρώ το χρόνο προερχόμενα από εκμισθώσεις ακινήτων, δηλαδή περίπου 1.000.000 μικροϊδιοκτήτες. Τη ρύθμιση αυτή είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με σχετικές εκθέσεις που είχαν υποβάλει τα τεχνικά κλιμάκια του διεθνούς οργανισμού τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση:

 • Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων χωρίς παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 5.000 ευρώ θα φθάνει τα 1.550 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 7.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι και τα 2.192 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με δυο παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.800 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 9.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι τα 2.700 ευρώ! Προσαυξήσεις

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τρία παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 2.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ θα φθάνει τα 3.720 ευρώ.


• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τέσσερα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 15.000 ευρώ θα φθάνει τα 4.650 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες χωρίς παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 30.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 680 έως και 1.780 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες με 1 παιδί και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 130 έως και 1.980 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες με 2 παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 330 έως και 2.180 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 35.000 ευρώ θα ωφεληθούν με φοροελαφρύνσεις που θα είναι μεγαλύτερες όσο υψηλότερα είναι τα εισοδήματά τους.  Τον Σεπτέμβριο είχε διαρρεύσει μετά από συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα ότι ετοιμάζεται νέος κεφαλικός φόρος στα ακίνητα κάτι όμως που είχε διαψεύσει λίγο αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του στην Ρώμη. Τώρα τα σενάρια επανέρχονται χωρίς όμως να γνωρίζει ακόμη κανείς αν είναι αλήθεια ή όχι! 


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper