Μεσαίωνας: Χρυσαυγίτες βουλευτές και "πιστοί" εμπόδισαν παράσταση που θεώρησαν βλάσφημη

Μεσαίωνας: Χρυσαυγίτες βουλευτές και πιστοί εμπόδισαν παράσταση που θεώρησαν βλάσφημη

Προηγούμενο δεν έχουν τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και βουλευτές της Χρυσής Αυγής απέτρεψαν να ανέβει η παράσταση «Corpus Christi».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μερικές δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο και κρατώντας εικόνες φώναζαν συνθήματα κατά της παράστασης.


Ο λόγος του «ξεσηκωμού» αυτών των ανθρώπων είναι όπως λένε και οι ίδιοι το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης το οποίο παρουσιάζει τον Ιησού και τους μαθητές του ομοφυλόφιλους.

Λόγω των συγκεντρωμένων έκλεισε η Ιερά Οδός και στα δύο ρεύματα με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό χάος.
Στον χώρο μετέβησαν άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν το κτήριο. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό αλλά απωθήθηκαν με την χρήση χημικών ουσιών. Στην συνέχεια έγινε μία νέα προσπάθεια και αυτή ανεπιτυχής ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν και γιαούρτια.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τους οποίους, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Χρήστος Παππάς.
Ο κ. Παππάς μάλιστα εθεάθη να απελευθερώνει από κλούβα της Αστυνομίας έναν προσαχθέντα με τους άνδρες των ΜΑΤ να μένουν απλοί θεατές.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο προσαχθείς φώναζε «δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα» και ο βουλευτής έλεγε «αφήστε τον άνθρωπο ελεύθερο».
Ο Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε πως η συγκεκριμένη παράσταση είναι βλάσφημη για κάθε απλό Έλληνα ενώ σε ένα ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα έκανε λόγο για έναν «Αλβανό εντός εισαγωγικών που ανεβάζει ένα έργο ενός γνωστού Αμερικανού κίναιδου».

Στο σημείο πήγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος και Βασιλική Κατριβάνου και αυτοί της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Μπίστης και Μαρία Ρεπούση και ζητούν να εισέλθουν στο θέατρο προκειμένου να δουν την παράσταση. Ωστόσο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισαν πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα μπουν οι ίδιοι στο θέατρο να τους βγάλουν έξω!

Φωτογραφίες: Eurokinissi



Πηγή: iefimerida.gr


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper