Με τι κριτήρια θα ψηφίσουν για Δήμαρχο Χαλκίδας;

Με τι κριτήρια θα ψηφίσουν για Δήμαρχο Χαλκίδας;

Έτος εκλογικών αναμετρήσεων είναι το 2014, αφού θα έχουμε στη διάρκεια του σίγουρα δύο εκλογικές μάχες (ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές), ενώ ενδεχομένως να γίνουν και βουλευτικές εκλογές.

Οι φετινές ευρωεκλογές αναμένεται να έχουν φέτος χαρακτήρα ... προκριματικής αναμέτρησης, ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα γίνουν απαρχή έντονων πολιτικών εξελίξεων.

Στις Δημοτικές εκλογές η ψήφος των πολιτών είναι παραδοσιακά λιγότερο εξαρτημένη από τα πολιτικά κόμματα, αφού παίζουν σημαντικό ρόλο τα πρόσωπα των υποψήφιων Δημάρχων και οι ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινωνίας.

Ωστόσο φέτος δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τα μνημόνια και η βαριά φορολογία, που έχει πέσει στις πλάτες των πολιτών ίσως να επηρεάσει την κρίση του. Μία πρώτη διερεύνηση των τάσεων που επικρατούν στη Χαλκίδα επιχειρεί σήμερα το egnomi.gr, το οποίο έθεσε το ερώτημα:

θα ψηφίσετε με κομματικά κριτήρια στις Δημοτικές εκλογές η θα κρίνετε με βάση τα πρόσωπα των υποψηφίων Δημάρχων; Διαβάστε παρακάτω τι μας απάντησαν τρεις Χαλκιδέοι.


Ο συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος Σωτήρης Κλημεντίδης είναι τόσο απογοητευμένος, ώστε αδυνατεί ακόμη και να αποφασίσει, αφού μας είπε: " Ειλικρινά δεν μπορώ να σας πως τι θα βαρύνει στην κρίση μου γιατί είμαι τόσο απογοητευμένος και δε ελπίζω σε τίποτε."


Από τα Λουκίσια είναι ο Σωτήρης Ζαχαριάδης, δηλαδή θα ψηφίσει για Δήμαρχο Χαλκιδέων και ξεκαθαρίζει ότι: " Θα ψηφίσω με βάση το πρόσωπο του ανθρώπου που θέλω να βγει Δήμαρχος. Ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ικανός να προσφέρει στον τόπο και δεν επηρεάζομαι από τα κόμματα." 


Την ίδια άποψη κατέθεσε και ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΧ Μαρίνος Κόκκινος, ο οποίος δήλωσε: "Σίγουρα θα ψηφίσω με βάση το πρόσωπο και όχι το κόμμα. Οι αξίες που έχει ένας άνθρωπος και οι ικανότητες παίζουν ρόλο στην κρίση μου και όχι το κόμμα που τον υποστηρίζει."


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper