Όλοι στο πλευρό του μικρού Παναγιώτη . Ας βοηθήσει ο κάθε ένας απο εμάς όπως μπορεί!! Αναλυτικές πληροφορίες...

  • 04/02/2014 - ΕΛΛΑΔΑ - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Όλοι στο πλευρό του μικρού Παναγιώτη . Ας βοηθήσει ο κάθε ένας απο εμάς όπως μπορεί!! Αναλυτικές πληροφορίες...

Πρέπει να γελάμε και να είμαστε δυνατοί γι” αυτόν». Η Σοφία Ροζή μιλάει για τον γιο της, τον 4χρονο Παναγιώτη, και προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της. Ξέρει πλέον ότι δεν μόνη σε αυτόν τον αγώνα για τη σωτηρία του παιδιού της. Οτι δίπλα της βρίσκεται όλη η Κέρκυρα και σιγά σιγά «ξυπνά» για τον Παναγιωτάκη όλη η Ελλάδα.

Τα παιδιά της ηλικίας του παίζουν χαρούμενα στις παιδικές χαρές και τα βράδια κοιμούνται ανέμελα στα κρεβατάκια τους, αλλά για τον Παναγιώτη Γεωργοτά η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Ο μικρός άγγελος περνάει τις ημέρες του μέσα σε ένα νοσοκομείο παλεύοντας με το νευροβλάστωμα, μία μορφή καρκίνου εξαιρετικά επιθετική, με την οποία διαγνώστηκε λίγο πριν κλείσει τα τρία του χρόνια. Η ελπίδα για την επιβίωση του αγοριού δεν έχει σβήσει για τους γονείς του και τα αδέρφια του, μέσω μιας πρωτοποριακής θεραπείας που εφαρμόζεται μόνο στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης. Ομως το χρηματικό ποσό που απαιτείται είναι εξαιρετικά μεγάλο, αφού ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ.

«Ο μικρός μου κάνει ακτινοβολίες στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και εμείς μένουμε στους ξενώνες του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα, που είναι κάτω ακριβώς από το Ογκολογικό Παίδων. Εχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργείο στο Μητέρα και τώρα πρέπει να ακολουθήσει μία ειδική θεραπεία που γίνεται μόνο στο Memorial. Είναι με ειδικό καθετήρα που περνάει από το κεντρικό νευρικό σύστημα με μονοκλινικά αντισώματα, κάτι που δεν γίνεται ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη» λέει στην «Espresso της Κυριακής» η Σοφία Ροζή μιλώντας για τον αγώνα που δίνουν με τον μικρό τους άγγελο για να βγει νικητής.

Ο Παναγιώτης διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τον Απρίλιο του 2012, προτού κλείσει τα τρία του χρόνια: «Ηταν ξαφνικό, έπειτα από έναν τριήμερο πυρετό. Μετά μαύρισαν τα ματάκια του και ήταν σαν να το είχαν χτυπήσει με γροθιές, είχε εκχυμώσεις. Νομίζαμε ότι ήταν από τον πυρετό και του κάναμε αναλύσεις αίματος. Αμέσως μετά μας έστειλαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας και από εκεί, την ίδια μέρα φύγαμε για Αθήνα. Αυτή τη στιγμή είναι με υποτροπή στον μυελό των οστών και με μετάσταση στο κεφάλι, δηλαδή έχει περάσει στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, αλλά με τον καρκίνο ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα». Ο μικρός Παναγιώτης έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια. Η αδερφή του πηγαίνει στη Γ” λυκείου και ο αδερφός του στην Ε” δημοτικού. Τα παιδιά όλον αυτό τον καιρό μένουν στην Κέρκυρα με τη γιαγιά και τον παππού τους και ελπίζουν να γυρίσει ξανά στο σπίτι τους, υγιής, ο βενιαμίν της οικογένειας.

Τηλεμαραθώνιος προσφοράς

Εκτός από την οικογένειά του, όλοι οι κάτοικοι της Κέρκυρας μπαίνουν στη μάχη για τον Παναγιώτη. Μαθητές σχολείων, φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ανεξάρτητοι φορείς και τοπικά κανάλια πραγματοποιούν από θεατρικές παραστάσεις μέχρι τηλεμαραθωνίους προκειμένου «να μικρύνουν την απόσταση που χωρίζει τον Παναγιώτη από την ελπίδα». Ετσι, την ερχόμενη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τηλεμαραθώνιος από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Start Channel (ηλεκτρονικά στο www.startmedia.gr και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας με οποιαδήποτε κατάθεση. Κουμπαράδες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν ήδη ευαισθητοποιηθεί και καλούν σύσσωμο τον φοιτητικό κόσμο του νησιού να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή. Από την άλλη, η θεατρική ομάδα του 3ου λυκείου

Κέρκυρας θα ανεβάσει τον «Μαυρογυαλούρο» στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση της οικογένειας.

Επίσης, ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός στην Alpha Bank, όπου μπορεί ο καθένας να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί (ALPHA BANK 680 00 2787 003494, IBAN GR86 0140 6800 6800 0278 7003 494, BIC CRBAGRAA).


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper