Δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της η Κεφαλονιά

Δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της η Κεφαλονιά

Το δράμα των κατοίκων της Κεφαλονιάς έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες, αφού -ευτυχώς- μπορεί να μην είχαμε νεκρούς από τις σεισμικές δονήσεις που συντάραξαν το νησί, αλλά πολλοί Κεφαλονίτες έμειναν στο δρόμο, μετά την καταστροφή των σπιτιών τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορα μέτρα να ανακουφίσει τους κατοίκους του σεισμοπαθούς νησιού, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: Θα μπορέσει η Κεφαλονιά να ... σταθεί στα πόδια της και είναι έγκαιρα έτοιμη με την έναρξη της τουριστικής περιόδου;

Αυτό είναι πια το μεγάλο στοίχημα για το νησί του Ιονίου, αφού οι καταστροφές που έγιναν είναι μεγάλες, αλλά το τελειωτικό χτύπημα θα γίνει αν χαθεί η τουριστική σαιζόν, γεγονός που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή.

Οι Χαλκιδέοι πάντως που μίλησαν στο ρεπορτάζ του egnomi.gr δεν έδειξαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Διαβάστε αμέσως τι μας είπαν:


Ο ιδιωτικός υπάλληλος Πάρης Λέων επισημαίνει ότι: " Το ελληνικό κράτος δεν έχει την οργάνωση ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιες σοβαρές καταστάσεις  και η εκτίμησή μου είναι ότι η Κεφαλονιά θα αργήσει να συνέλθει από το χτύπημα που δέχθηκε."


Στο κράτος επικεντρώνει τη κριτική του και ο ναυτικός Κώστας Πανώριος, ο οποίος δηλώνει: " Από το κράτος εξαρτάται αν θα καταφέρει η Κεφαλονιά να ορθοποδήσει σύντομα, ώστε να προλάβει την φετινή τουριστική περίοδο. Πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στα έργα υποδομής, όπως τα λιμάνια και τους δρόμους του νησιού.


Απαισιόδοξη εμφανίστηκε η κομμώτρια Νάνσυ Παναγιώτου, η οποία μας είπε: "Είναι τόσο μεγάλη η ζημιά στο νησί και δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να θεωρώ ότι θα αργήσει να έρθει η ανάκαμψη για το νησί."


Την ανεύρεση πόρων προτάσσει ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Κατσικογιάννης, ο οποίος σημειώνει: " Πρέπει να βρεθούν πόροι και να υπάρξει καλός συντονισμός ενεργειών ώστε να μην χαθεί η φετινή τουριστική σαιζόν και να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας στην Κεφαλονιά, που επλήγη καίρια από τον εγκέλαδο."  



Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper