Σε 10 δόσεις ο φόρος των εκκαθαριστικών-Σε 60 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε 10 δόσεις ο φόρος των εκκαθαριστικών-Σε 60 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και η έναρξη συνοπτικών ελέγχων για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν εκρεμμείς φορολογικές υποθέσεις.

 

 

Παράλληλα εντός της ερχόμενης εβδομάδος το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προωθήσει τη ρύθμιση για την καταβολή σε έως 10 μηνιαίες δόσεις του φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του και να εξασφαλισθεί η είσπραξη των εσόδων αυτών στα ταμεία του κράτους.

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών μελετά νέα ρύθμιση που θα προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο που έχουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις σε έως και 60 δόσεις. Με τη νέα ρύθμιση αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των δόσεων σε σχέση με την προηγούμενη ( 24 δόσεις) ενώ τα όρια για την υπαγωγή σ΄ αυτήν αναμένεται να παραμείνουν τα 10.000 ευρώ για οφειλές από φυσικά πρόσωπα και τα 75.000 ευρώ για οφειλές επιχειρήσεων. Η ρύθμιση θα προβλέπει μάλιστα την απαλλαγή ως και του 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής αλλά μόνο στην περίπτωση που ο οφειλέτης εξοφλήσει το αρχικό κεφάλαιο της οφειλής.

 

 

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση για την καταβολή σε πολλές δόσεις του φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων εκτιμάται ότι θα προβλέπει τη δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν φορολογούμενων με οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό φορολογούμενοι με υψηλότερα εισοδήματα θα εξοφλήσουν κανονικά το φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει το ισχύον καθεστώς.

 

 

Τέλος στο υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών, προωθούν την κατάργηση από φέτος της αποστολής του ειδικού σήματος των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλούν μέσω τραπέζης τα τέλη κυκλοφορίας και θα διακρατούν την σχετική απόδειξη καταβολής τους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper