Το "χωσέ" Βενιζέλου σε Γιώργο μετά την ψηφοφορία

Το χωσέ Βενιζέλου σε Γιώργο μετά την ψηφοφορία

Στη δημοσιότητα έφερε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα το διάλογο του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, αμέσως μετά την απόφαση του δεύτερου να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στη Βουλή την περασμένη Κυριακή.

Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για διάλογο, αλλά για μονόλογο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τα ...χώνει με βαριές εκφράσεις στον ΓΑΠ χωρίς αυτός να αντιδρά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα, ο Βενιζέλος ακολούθησε τον Γιώργο αμέσως μετά την καταψήφιση του άρθρου στο γραφείο του στη Βουλή. Τον βρήκε στον προθάλαμο να συνομιλεί με συνεργάτες του, τους προσπέρασε και έκανε νόημα στον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να μπει στο γραφείο για να πουν δυο κουβέντες.

Αυτές ήταν οι εξής:
Bενιζέλος: «Αυτό που έκανες ήταν αλητεία. Εκμεταλλεύεσαι το κρίσιμο της κατάστασης και προσπαθείς να δημιουργήσεις πρόβλημα αποδομώντας με στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Θες να ρίξεις την κυβέρνηση; Δεν συνειδητοποιείς την κατάσταση;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος. (Δεν έλαβε καμία απάντηση -ούτε μάλλον την περίμενε- και συνέχισε.)

Ε.Β.: «Είναι ντροπή σου!» 
ΓΑΠ: «Να σου πω...»
Ε.Β.: «Δεν με ενημέρωσες, δεν ήρθες στην Κ.Ο. να πεις τις απόψεις σου!» (Ο κ. Παπανδρέου τον κοιτάει σαστισμένος.)
Ε.Β.: «Δεν έπιασες ούτε εμένα προσωπικά, να μου πεις ότι έχεις πρόβλημα!»
ΓΑΠ: «Βαγγέλη, εγώ έχω τις αξίες μου...»
Ε.Β.: «Ποιες αξίες σου, μωρέ;!» 
ΓΑΠ: «Είναι γνωστές οι απόψεις μου».
Ε.Β: «Τι μου λες; Ξέρεις καλά ότι εμείς πιέσαμε για μια ρύθμιση που να εξυγιαίνει τις τράπεζες!» (Ο ΓΑΠ τον κοιτάει χωρίς να μιλάει.)
Ε.Β.: «Δεν είναι έντιμη η στάση σου, τη δική σου πολιτική εφαρμόζουμε. Θες να μας βγάλεις απατεώνες, ότι κάνουμε τα χατίρια των τραπεζών!»
ΓΑΠ: «Εγώ, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρέπει να παρακολουθώ αυτά που συμβαίνουν στις τράπεζες παγκοσμίως...»
Ε.Β.: «Ανάλαβε τις ευθύνες σου, που είναι πολλές, και κάνε ό,τι νομίζεις. Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές».


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper