Σε "εξαιρετικό" κλίμα η συνάντηση Στουρνάρα- τρόικας

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Στουρνάρα- τρόικας

Σε «εξαιρετικό κλίμα» διεξήχθη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία του Χρ. Σταϊκούρα, όπως τόνισε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν είπε ότι «η συνάντηση ήταν εξαιρετική». Ωστόσο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ματίας Μορς γνωστοποίησε ότι η τρόικα θα παραμείνει μερικές μέρες ακόμα στην Ελλάδα.



Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός Αυγούστου. 



Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν θα περικοπούν τα τριάντα ευρώ από την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ.



Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε πολύ βαρύ φορτίο την εξειδίκευση των μέτρων 11,5 δισ ευρώ. 

 



Εν τω μεταξύ νέα συνάντηση θα έχουν αύριο και την ερχόμενη Τρίτη οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

 



Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκαϊ, οι αρχηγοί φαίνεται να συμφωνούν κατ' αρχήν για την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ με αναδρομικό χαρακτήρα, την σύνδεση των κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τη μείωση των εφάπαξ, τις περικοπές - κυρίως στο λειτουργικό κομμάτι - σε υγεία και παιδεία, το λουκέτο σε δεκάδες δημόσιους φορείς, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την αποφυγή των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια.

 



Εκεί που υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην επιβολή πλαφόν 2.400€ στις συντάξεις, στη μείωση συντάξεων πάνω από 1400€, στην κατάργηση των εναπομείναντων δώρων Πάσχα και επιδόματος αδείας σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper