Πού θα πιείτε καφέ

Πού θα πιείτε καφέ

Φυσικά ξεκινάμε από την παραλία, όπου όλα τα café είναι αραδιασμένα στη σειρά και σε περιμένουν χειμώνα-καλοκαίρι. Θα σας προτείναμε το Yacht, το Πέτρινο, το Frenzi ή το Πάνθεον, που άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2011. Πάντως όλα α) έχουν θέα στα υπέροχα νερά του Ευρίπου και β) σε μέρες και ώρες αιχμής είναι γεμάτα, επομένως θα κάτσεις όπου βρεις! Κάνε μια περατζάδα (το πλακόστρωτο είναι 300 μέτρα περίπου, όχι σαν τον Βόλο και τη Σαλόνικα!) και τσέκαρέ τα.

Πάνω στην παλαιά γέφυρα του Ευρίπου, από τη βοιωτική πλευρά, είναι το Mostar. Λειτουργεί όλο το χρόνο και ιδιαίτερα το χειμώνα μπορείς να κάτσεις για καφεδάκι έχοντας ακριβώς δίπλα σου τα τρελά νερά του Ευρίπου.

In town επιλογές είναι το Brown Sugar και το Society που βρίσκονται πάνω από την παραλία στο ύψος των δικαστηρίων. Ωραία διακόσμηση και πιο ήσυχη κατάσταση τα καλοκαίρια (το βράδυ δεν είναι ανοιχτά για ποτό). Μέσα στο 2011, προστέθηκε και το Καφωδείο ακριβώς απέναντι από τα δικαστήρια. Λίγο πιο πάνω είναι το Boheme και το Παρά Πέντε (σ’ ένα στενάκι απέναντι από τα δικαστήρια), τα οποία ενδείκνυνται για το χειμώνα.

Αν σ’ αρέσουν τα μικρά café, μέσα στην πόλη υπάρχει το Μπισκότο. Εχει λίγα τραπεζάκια μέσα, αλλά είναι κουκλίστικο, και θα το συναντήσεις στην πιάτσα των ταξί του Αγίου Νικολάου.

Στη στοά της Φαρμακίδου (πίσω από τα ΕΛΤΑ), θα συναντήσετε και το Backstreet, το οποίο διπλασίασε το χώρο του στα τέλη του 2010. Τον Απρίλιο του 2011 άνοιξε και το Nostos lunch cafe στον πεζόδρομο της Κριεζώτου, το οποίο εκτός από cafe προσφέρει ποιοτικά snack και καλό φαγητό.

Στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού άνοιξαν το Νοέμβρη του 2010 δύο ακόμα ωραία cafe-bar. Το Κλειδί ανοίγει...την πόρτα σε χαλαρές καταστάσεις σε ένα χώρο προσεκτικά διακοσμημένο που διαφοροποιείται από τα συνηθισμένα. Απέναντί του είναι το Crystal που ξεκίνησε φουριόζο δίνοντας έναν τόνο πολυτέλειας στα λίγα τετραγωνικά του. Από κει και πέρα, ο πεζόδρομος έγινε στέκι με ακόμη περισσότερες επιλογές και για καφέ.

Αν θες να απολαύσεις τη θέα της Χαλκίδας στο…πιάτο, θα χρειαστείς αυτοκίνητο για να ανέβεις στο Κάστρο όπου υπάρχει το Xenia café (γνωστό ως Τουριστικό). Πας και με τα πόδια, αλλά είναι λίγο κουραστική η ανηφόρα.

Τέλος, για τον καλοκαιρινό μεσημεριανοαπογευματινό καφέ σου, αξίζει να εκδράμεις μέχρι τις Αλυκές της Δροσιάς, που είναι γνωστές για την τεράστια και αμμουδερή παραλία τους.

Στη σειρά, θα βρεις πρώτο το Sabbia, το οποίο θεωρείται hotspot τα τελευταία χρόνια και στη συνέχεια τα δύο διαχρονικά café bar, το Bora- Bora και τον Ιππόκαμπο.

Στο Bora-Bora, επικρατούν πιο lounge καταστάσεις, αν και είσαι στο καράκεντρο των Αλυκών, ενώ ο Ιππόκαμπος «βαράει» πιο δυνατά και διαθέτει τεράστιο χώρο. Συνεχίζοντας, υπάρχει το λεγόμενο «Ιπποκαμπάκι» με γρασίδι μπροστά και δυνατότητα για αραλίκι στις ξαπλώστρες.

Προχωρώντας πιο κάτω, θα πέσεις πάνω στο τελευταίο café –bar, το Daluz, που άλλαξε ιδιοκτησία και ανακαινίστηκε το 2010. Λίγο πιο απόμακρο από τα άλλα, αποτελεί κατάλληλη επιλογή για ένα πιο ήσυχο καφέ και μπάνιο.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper