Παραίτηση του Κώστα Μητρόπουλου με αιχμές για την κυβέρνηση

Παραίτηση του Κώστα Μητρόπουλου με αιχμές για την κυβέρνηση

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Κώστας Μητρόπουλος, στον υπουργό Οικονομικών.

 

 

Όπως ανακοινώθηκε, για την πλήρη ενημέρωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου και για να εξασφαλιστεί η συνέχεια διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ, η παραίτησή του ισχύει από την 10η Αυγούστου 2012.

 

 

Στην επιστολή, ο κ. Μητρόπουλος εκτιμά ότι τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, το 2012, είναι απίθανο να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ και, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

 

 

«Προκειμένου οι αποκρατικοποιήσεις να επιταχυνθούν και να φέρουν το σχεδιαζόμενο αποτέλεσμα, θα πρέπει η κυβέρνηση να παράσχει δημόσια και στην πράξη την πλήρη στήριξή της στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, να διευκολύνει όλες τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ και να προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτές έχουν σχεδιασθεί.

 

 

Έτσι, θα δοθεί στους επενδυτές το μήνυμα αξιοπιστίας, επαγγελματισμού και προσήλωσης στους στόχους, που αναζητούν, για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 

 

Η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έδωσε τη στήριξη, που χρειάζεται στις σημερινές συνθήκες το ΤΑΙΠΕΔ. Αντίθετα, με έμμεσο, αλλά συστηματικό τρόπο, μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του στα μάτια των πιθανών επενδυτών.

 

 

Επιπλέον, δεν όρισε, μέχρι σήμερα, πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου, ώστε να ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις του και, πράγματι, να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

 

 

Στις συνθήκες αυτές, αδυνατώ πλέον να παίξω επαγγελματικά και αποτελεσματικά το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, που μου εμπιστεύτηκε η πολιτεία, τον Ιούλιο του 2011».

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper