ΑLTER: Όλο το χρονικό των ανακοινώσεων για το μέλλον του καναλιού. Οριστικά εκτός ο Νίκος Χατζηνικολάου.

  • 17/11/2012 - MEDIA - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

ΑLTER: Όλο το χρονικό των ανακοινώσεων για το μέλλον του καναλιού. Οριστικά εκτός ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Με ποιά κριτήρια επέλεγησαν οι περίφημοι 250 προκειμένου να πάρουν μέρος των οφειλομένων θα ρωτήσω εγώ σήμερα φίλοι και φίλες. Αυτό το κανάλι που υ΄πηρέτησα και εγώ για έξι χρόνια ζει τραγικές στιγμές απο κάποιους που ασέλγησαν στην καλή καρδιά και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Σήμερα και με όλα όσα έχουμε διαβάσει λένε κάποιοι οτι υπάρχει φως στο τούνελ. Άλλοι μιλάνε οτι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει και είναι παιχνίδια του κ.Κουρή. Απο την άλλη πλευρά ο Νίκος Χατζηνικολάου έβαλε ταφόπλακα στα όποια όνειρα κάποιων που τον ήθελαν να επιστρέφει και πάλι πίσω. Το διέψευσε κατηγορηματικά στο twitter.

Μετά την...αναστάτωση της προηγούμενης εβδομάδας, που ήθελε το ΑΛΤΕΡ να ανοίγει και πάλι  η ΕΤΙΤΑ με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει την κατάσταση και κάνει απολογισμό των ενεργειών της. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει τον ρόλο και ευθύνη που είχε στην επιλογή των 250 ανθρώπων που θα μοιράζονταν τα 3.000.000 ευρώ που θα διέθετε η ιδιοκτησία.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, Νίκος Σπυρέας, όσο και η Ταμίας, Ακριβή Κυρίκου, αποφάσισαν χωρίς να ενημερώσουν την Ένωση, να συσκεφθούν και να μοιράσουν το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια. Δείτε τι αναφέρουν στην παρακάτω ανακοίνωση:

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Προς γνώση και αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER του οποίου είμαστε εργαζόμενοι. Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας που έγινε ανάμεσα στον Νίκο Σπυρέα και τον ιδιοκτήτη του σταθμού έγινε συνάντηση που αφορούσε το μέλλον της εταιρείας. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Νίκος Σπυρέας με την ιδιότητα του εργαζόμενου στο σταθμό και ο εργασιακός εκπρόσωπος των τεχνικών στο ALTER Θοδωρής Χορτάτος κατόπιν απαίτησης του ιδιοκτήτη να μην βρίσκεται κανείς άλλος.

Όπως γνωρίζετε εδώ και ένα χρόνο υπάρχει αναστολή προγράμματος και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται σε επίσχεση. Ακολούθησε ονομαστική πρόταση του ιδιοκτήτη του σταθμού προς 250 συγκεκριμένους εργαζόμενους (τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους) διαθέτοντας ένα ποσό με όρο να ανακληθεί η επίσχεση εργασίας και η υπογραφή στην λίστα της αίτησης πτώχευσης του σταθμού που είχε συγκεντρωθεί.

Δυστυχώς μπήκαμε στην δυσάρεστη θέση να διαχειριστούμε στο πως θα κατανεμηθεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε κατόπιν διαπραγματεύσεων και δεν έφθανε για εξόφληση. Προβληματιστήκαμε στο ποσό που θα διαθέταμε σε καθένα από τους 250 εργαζόμενους. Κατόπιν πολύωρων συσκέψεων ανάμεσα στους τρείς μας αποφασίσαμε να το διαθέσουμε με κριτήρια κοινωνικά, ύψος οφειλομένων αλλά και παρουσία στην περιφρούρηση των μηχανημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταθμού εδώ και έναν χρόνο.

Καλέσαμε τον κόσμο που αφορούσε η συγκεκριμένη πρόταση στις εγκαταστάσεις του σταθμού την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 18:00 για να τους ανακοινώσουμε την πρόταση. Κατόπιν της ενημέρωσης οι εργαζόμενοι μας ζήτησαν να προχωρήσουμε στην διαδικασία των υπογραφών καθώς ακόμη και αν γινόταν ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της ήταν να την απορρίψουμε, και πάλι ο καθένας διατηρούσε το ατομικό του δικαίωμα να υπογράψει ανακαλώντας την επίσχεσή του για το συγκεκριμένο ποσό.

Η διαδικασία κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και αφού συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές που απαιτούνταν ολοκληρώσαμε την διαδικασία. Κατόπιν πίεσης συγκεκριμένων συναδέλφων – μελών της Ένωσης μας επιδιώξαμε νέα επαφή με τον ιδιοκτήτη του σταθμού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή περισσοτέρων συναδέλφων στην διαδικασία αυτή.

Το πράξαμε και καταφέραμε να προσθέσουμε εμείς με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια 20 άτομα ακόμα. Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου ενημερώσαμε προφορικά τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας Γιώργο Σκεπετζάκη καθώς και τηλεφωνικά τον Αντιπρόεδρο Μανώλη Δαλετζάκη και υποσχεθήκαμε πλήρη ενημέρωση των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου στο προγραμματισμένο σημερινό Δ.Σ. όπως και κάναμε.

Η βεβιασμένη αυτή κίνηση μας προκάλεσε γεγονότα πρωτόγνωρα για τα 10 χρόνια ύπαρξης του Σωματείου μας. Αμέσως συνάδελφοι που επί ένα χρόνο δεν επικοινώνησαν μαζί μας ή με το Σωματείο για να μάθουν πως προχωράει ο αγώνας μας, που τόσο προκλητικά είχαν ξεχάσει, προέβησαν σε ενέργειες απίστευτου μένους. Διαδικτυακές αναρτήσεις με λάσπη προς το πρόσωπό μας απλά και μόνο επειδή δεν επιλέχθηκαν, απίστευτα συκοφαντικά σχόλια πως δήθεν εμείς επιλέξαμε ποιοί εργαζόμενοι θα είναι στην λίστα αυτή και προσπάθεια σπίλωσης της Ένωσής μας πως ήταν πίσω από όλα αυτά.

Κατόπιν τούτου και λόγω του κινδύνου που μπορεί να επιφέρει μια συσχέτιση της απόφασης που πήραμε ως απλοί εργαζόμενοι του ALTER (οι οποίοι υλοποιήσαμε την απόφαση των 250 εργαζομένων) με τις αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, και επειδή έχουμε ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου, της Ταμία και του εργασιακού εκπροσώπου του σταθμού, θέτουμε στην διάθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου την παραίτησή μας.

Ζητούμε συγνώμη για την όποια εμπλοκή στην λάσπη που δέχθηκε αδίκως το Σωματείο μας καθώς δεν γνώριζε τίποτα. Επισημαίνουμε δε πως πράξαμε με γνώμονα την πιθανότητα επαναλειτουργίας του σταθμού και την αποκατάσταση της εργασιακής κατάστασης μεγάλου αριθμού μελών του Σωματείου μας.

Μετά τιμής,

Σπυρέας Νίκος, Πρόεδρος Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Κυρίκου Ακριβή , Ταμίας Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Χορτάτος Θοδωρής, Εργασιακός εκπρόσωπος Εργαζομένων ALTER


Λίγο νωρίτερα, είχε αναρτηθεί στο επίσημο site της Ένωσης των Τεχνικών, η παρακάτω ανακοίνωση που έκανε γνωστό πως η ΕΤΙΤΑ δεν γνώριζε για τις πράξεις του Προέδρου και Ταμία της...


Συνάδελφοι,

Και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης της ανεργίας και της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία –Κυβέρνηση-Ευρωπαική Ένωση όπου υπάρχει αντίσταση κερδίζονται πράγματα. Και εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους ηρωικούς εργαζόμενους του ALTER που με προσωπικές θυσίες αψηφώντας τα προβλήματα που τους δημιουργούσε ο αγώνας τους, συνέχιζαν και συνεχίζουν επί ενάμιση χρόνο να παλεύουν με την καθημερινή τους παρουσία και περιφρούρηση του σταθμού.

Είναι επιτυχία που η σκληρή ιδιοκτησία του ALTER μετά από ενάμιση χρόνο πλήρης αδιαφορίας σύρθηκε επιτέλους να συνομιλήσει με τον πρόεδρο και τον εργασιακό εκπρόσωπο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στο ALTER. Η συγκεκριμένη συνάντηση και οι επόμενες κινήσεις που έγιναν πραγματοποιήθηκαν χωρίς να είναι ενήμερο το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και δεν το εκπροσωπούσαν.

Συνάδελφοι!

Εμείς σαν σωματείο πιστεύουμε ότι πρέπει μαζί με τα συνεργαζόμενα σωματεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. να μπούμε μπροστά ώστε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του ALTER ανεξάρτητα με την ειδικότητα και την στάση τους απέναντι στο πρόβλημα να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Εφόσον το κανάλι επαναλειτουργήσει κάθε εργαζόμενος που το επιθυμεί να έχει δικαίωμα μόνιμης και σταθερής εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις που προβλέπονται από τα σωματεία και χωρίς καμία διάκριση.

Αν και εφόσον κλείσει το κανάλι, κάτι που απευχόμαστε, να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις. Νομικά να διασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν όλα τα χρήματα και ότι αυτή η κίνηση της ιδιοκτησίας του ALTER δεν είναι άλλη μια παγίδα.

Η εβδομάδα που θα μπεί θα φέρει απαντήσεις όπως όλα δείχνουν. Αρνητικές ή θετικές; Ουδείς γνωρίζει.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος