Τηλεδιάσκεψη πριν από το Eurogroup της Δευτέρας - Κρίσιμο 48ωρο για δόση και χρέος

Τηλεδιάσκεψη πριν από το Eurogroup της Δευτέρας - Κρίσιμο 48ωρο για δόση και χρέος

Το πιο κρίσιμο 48ωρο για τη χρηματοδότηση της χώρας μας αρχίζει σήμερα, με την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα Ευρώπης-ΔΝΤ για το χρέος, έτσι ώστε να υπάρξει τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία ενώ απέρριψε εκ νέου κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε θετικός για την εκταμίευση της δόσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το "ναυάγιο" στη Σύνοδο Κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι όλο το προηγούμενο διήμερο είχε συνέχεια επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του για το θέμα της εκταμίευσης, αλλά και της αύξησης των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις αποφάσεις της Δευτέρας στο Eurogroup, λέγοντας μάλιστα πως πουθενά πλέον δεν υπάρχει το γνωστό "για όλα φταίει η Ελλάδα".

Την ίδια ώρα, από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδέχεται να χαλαρώσει τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ δέχθηκε να θεωρήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, εάν μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, αντί του αρχικού στόχου για μείωση στο 120%.

Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ο Ζ. Γιούνκερ τόνισε ότι μετά τις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης, έκρινε απαραίτητο να συγκαλέσει αύριο τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών του ευρώ. Διευκρίνισε ότι η τηλεδιάσκεψη - «από την οποία δεν αναμένονται αποφάσεις» - έχει ως στόχο να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Ζ. Γιούνκερ δήλωσε ότι προτίθεται να παρουσιάσει στους υπουργούς «το τι θα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα».

πηγή Newsit.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper