Παγιώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ- Δεν βγάζει όμως κυβέρνηση

Παγιώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ- Δεν βγάζει όμως κυβέρνηση

Κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες (χωρίς αναγωγή στα έγκυρα) προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου,  22% έναντι 19,8% αντίστοιχα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». 



Με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (29,5%, έναντι 26,5% της Ν.Δ.). 




Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση, ανεβάζοντας τα ποσοστά της στο 12%. Η πτώση του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερή, ενώ και η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει μικρή πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου (6,25%), με 6% σήμερα.



Ωστόσο στην παράσταση νίκης η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 46% έναντι 26% της ΝΔ. Πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος εκ των πολιτικών αρχηγών -έπεται ο Πάνος Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων- ενώ ο έως τώρα δημοφιλέστερος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης πέφτει στην τρίτη θέση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τέταρτη.

 

Στο ερώτημα, ωστόσο, για τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας είναι ισόπαλος με τον Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 20%, ενώ προηγείται σταθερά ο «Κανένας» με 39%.




Κατά τα άλλα, απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το μέλλον των ιδίων και της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.



Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ερωτώμενοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές. 




Δημοσκόπηση Marc


Εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα για τις πολιτικές εξελίξεις περιλαμβάνει και η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του iefimerida.gr.


Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου προηγείται καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% και ποσοστό 23,4%.


Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 20,3%, η Χρυσή Αυγή με 8,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5%, το ΚΚΕ με 4%.

 

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά 5,8%. Λευκά, άκυρα και αποχή αθροίζουν 11,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11,6%.



Με σταθμισμένο δείγμα, χωρίς άκυρο, λευκό, αποχή και αδιευκρίνιστη ψήφο τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, Νέα Δημοκρατία 26,2%, Χρυσή Αυγή 11,1%, ΠΑΣΟΚ 7,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,8%, ΚΚΕ 7,2% και άλλα κόμματα -αθροιστικά- 7,6%.



Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν θα ψήφιζαν ενδεχομένως ένα κόμμα που θα ίδρυε ο Ανδρέας Λοβέρδος το 18,8% απαντά με θετική προδιάθεση (5,1% σίγουρα θα μπορούσα και 13,7% μάλλον θα μπορούσα).






Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper