SOS λύσεις για το κρύο

SOS λύσεις για το κρύο

Το τσουχτερό κρύο του χειμώνα, ταλαιπωρεί  πρόσωπο, χείλη,  χέρια,  μαλλιά και γενικά την εξωτερική μας εμφάνιση. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες να σταθούν εμπόδιο στην λάμψη μας. 

Διαβάστε μερικές συμβουλές και μην αφήνετε το κρύο να σας "χαλάει" !

Πρόσωπο

Το πρόσωπο μας  είναι συνεχώς εκτεθειμένο στο κρύο με αποτέλεσμα να ξεραίνεται. Το κρύο επηρεάζει το στρώμα που προστατεύει την επιδερμίδα μας κάνοντας το ξηρό και λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά.

Για να καταπολεμήσουμε όσο μπορούμε τη ξηρότητα του προσώπου και τη θαμπή του όψη, καθαρίζουμε με σαπουνάκι και γαλάκτωμα το πρόσωπο μας πρωί και βράδυ και στη συνέχεια απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Χείλη

Το έντονο κρύο  είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν ξηρότητα και σκασίματα στα χείλη μας. Δοκιμάστε να βρέξετε τα χείλη σας με αλατόνερο, ενώ η σωστή ενυδάτωση γίνεται μόνο με την καθημερινή χρήση ενός lip balm.

Χέρια – σώμα

Μην πλένετε διαρκώς τα χέρια σας γιατί θα αφυδατωθούν. Φροντίστε να βάζετε τακτικά ενυδατική κρέμα για να μην σχηματιστούν παρανυχίδες και πετσάκια. Για καλύτερα αποτελέσματα το βράδυ, μία φορά την εβδομάδα, απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα χεριών και κοιμηθείτε φορώντας ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια. Αυτό το κόλπο μπορείτε να το εφαρμόσετε και στις σκληρές φτέρνες φορώντας κάλτσες αφού πρώτα έχετε απλώσει κρέμα στα πόδια σας. Στο σώμα σας μετά το ντους απλώστε οπωσδήποτε ένα λάδι ή γαλάκτωμα για να παγιδευτεί η υγρασία στο δέρμα σας..

Μαλλιά

Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας προκαλεί απώλεια της φυσικής υγρασίας των μαλλιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα. Μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε μαλακτικό που δεν ξεβγάζεται, για να αποφύγετε το στατικό ηλεκτρισμό. Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μια πλούσια θρεπτική μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση. Τέλος στα μακριά μαλλιά, πριν το χτένισμα, απλώστε από τη μέση προς την άκρη της τρίχας μερικές σταγόνες σιλικόνης. 


Μην ξεχνάτε ότι μόνο η εξωτερική ενυδάτωση δεν αρκεί για να διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο. Για να αποτρέψετε την ξηρότητα, πρέπει να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θυμηθείτε ακόμα ότι η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι!


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper