Τώρα το θυμήθηκαν...Η παρέμβαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για τις δηλώσεις Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες!

Τώρα το θυμήθηκαν...Η παρέμβαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για τις δηλώσεις Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες!

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή, αποφάσισε ότι «η ευθύνη του ΡΙΚ για την παραχώρηση της ευκαιρίας στον κ. Σφακιανάκη να διακηρύξει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μεγιστοποιείται από το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα να μην προβάλει τη ρητορική μίσους. Αυτή η ρητορική μίσους ήταν αντίθετη, όχι μόνο προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και ενάντια στον εναρμονιστικό νόμο περί Καταπολέμησης του Ρατσισμού, που προνοεί φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμο 10 χιλιάδων για όσους μεταδίδουν ρατσιστικά μηνύματα».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς περί ελευθερίας της έκφρασης, η Επιτροπή σημειώνει πως «τα ΜΜΕ, και δη το ΡΙΚ, ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, έχουν καθήκον να προστατεύουν ομάδες που είναι ευάλωτες ή επιρρεπείς στην προπαγάνδα μίσους», ενώ κάνει εύφημη μνεία του γεγονότος ότι ο παρουσιαστής, Τάσος Τρύφωνος, «τουλάχιστον προσπάθησε να σταματήσει, πλην ανεπιτυχώς, τη ρατσιστική ρητορική του φιλοξενούμενού του και υπέδειξε ότι οι τηλεπαρουσιαστές οφείλουν σε κάθε περίπτωση να διαχωρίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τη θέση τους από ανάλογες τοποθετήσεις». 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Casper