Προστατέψετε το μωρό σας το καλοκαίρι

  • 07/06/2016 -
  • |

Προστατέψετε το μωρό σας το καλοκαίρι

Μπορεί για τους περισσότερους να είναι ακόμα νωρίς για διακοπές, όμως το καλοκαίρι είναι εδώ και πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην πόλη. Θα πρέπει να βοηθήσετε το μωρό σας να προσαρμοστεί στις αυξανόμενες θερμοκρασίες και να προστατέψετε το δερματάκι του από την ήλιο.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να προσέξετε.

Μείνετε στην σκιά

Μπορεί σε εμάς τους ενήλικες να μας αρέσει να κάνουμε ηλιοθεραπεία, όμως το δέρμα του παιδιού σας είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σας. Το δέρμα ενός μωρού μάλιστα είναι πολύ πιο λεπτό από εκείνο του ενήλικα, έτσι τα εγκαύματα είναι πολύ πιο εύκολα.
Το δέρμα ενός μωρού δεν έχει σχεδόν καθόλου μελανίνη – η χρωστική ουσία που βοήθα στην προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Έτσι είναι, ζωτικής σημασίας να κρατήσετε ένα μωρό κάτω των έξι μηνών στη σκιά, όταν είναι δυνατό. Αν εκτίθεστε στον ήλιο θα πρέπει να το καλύπτετε με φαρδιά ρούχα, έτσι ώστε οι ακτίνες του ήλιου να μη χτυπούν άμεσα το δέρμα του.

Απλώστε μπόλικο αντηλιακό

Τα μωρά και τα παιδάκια μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο στην παραλία, μόνο αν είναι προστατευμένα με υψηλό δείκτη αντηλιακού. Επιλέξτε ένα ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη και νήπια, έτσι ώστε να μην ερεθίζεται το ευαίσθητο δέρμα τους. Χρησιμοποιήστε ένα με δείκτη ηλιακής προστασίας κατά προτίμηση (SPF) 50. Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας είναι καινούργιο, καθώς ο συντελεστής μειώνεται όσο περνά ο καιρός.

Από εξοπλισμό πώς πάτε;

Τα ασφαλή ρούχα και αξεσουάρ είναι ζωτικής σημασίας. Όταν βρίσκεστε στον ήλιο με το μικρό σας βεβαιωθείτε ότι φοράει καπέλο, ανοιχτόχρωμα και δροσερά ρούχα και γυαλιά ηλίου. Επιλέξτε ένα μαγιό με αντηλιακή προστασία και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.

Αντιμετωπίστε το ηλιακό έγκαυμα σωστά

Αν έχουν ροζίσει οι ώμοι του μικρού σας και η μυτούλα του έχει καεί, αντιμετωπίστε το σοβαρά. Προσέξτε τον/την και φροντίστε να ενυδατώνεται σωστά. Εφαρμόστε προϊόντα όπως γιαούρτι ή αλόης σε συνεννόηση με τον φαρμακοποιό σας.

Κρατήστε το παιδί καλά ενυδατωμένο

Σε ένα ζεστό περιβάλλον τα παιδιά χρειάζονται περισσότερα υγρά για να μένουν καλά ενυδατωμένα. Αν θηλάζετε, εφ’ όσον είστε εσείς καλά ενυδατωμένη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μητρικό γάλα γίνεται πιο υδαρές από τη ζέστη για να ενυδατώνει τα μωρά.

Να είστε προετοιμασμένοι για τη μειωμένη όρεξη

Συμβαίνει πολύ συχνά η όρεξη να είναι μειωμένη το καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης. Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε για τα τρόφιμα αλλά να επικεντρωθείτε στα υγρά. Δημιουργήστε απολαυστικά smoothies που θα ξετρελάνουν τα μικρά σας.

Προσέξτε το καροτσάκι

Βεβαιωθείτε ότι το καροτσάκι , αν το διατηρείτε έξω – δεν είναι υπερβολικά ζεστό όταν το μωρό σας κάθεται εκεί μέσα και ότι ο αέρας κυκλοφορεί . Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα προστατευτικό στέγαστρο ή μια λευκή μουσελίνα πάνω από την κουκούλα για να αντανακλά τη θερμότητα.

Αναζητήστε τη βιταμίνη D

Αν το μωρό σας είναι ηλικίας άνω των έξι μηνών, λίγη ώρα στον είναι θα του κάνει καλό. Το καλοκαίρι τα μεγαλύτερα μωρά πρέπει να έχουν τα χεράκια και το προσωπάκι τους για 15 λεπτά την ημέρα εκτεθειμένα στον ήλιο, ώστε να πάρουν βιταμίνη D. Αποφύγετε όπως αναφέραμε και παραπάνω την έκθεση στον ήλιο από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ., όταν δηλαδή οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες . Σε άλλες περιπτώσεις, μην ανησυχείτε αν το παιδί σας θέλει εξερευνήσει τον ήλιο για λίγα λεπτά, αφού βέβαια φοράει αντιηλιακό.


Προέλευση: miamama.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper