Ο LAVA στην πιο ανατρεπτική συνέντευξη της καριέρας του. Οι συνεργασίες, το σάπιο σύστημα και τα καυτά κορίτσια που συνεργάστηκε.

Ο LAVA στην πιο ανατρεπτική συνέντευξη της καριέρας του. Οι συνεργασίες, το σάπιο σύστημα και τα καυτά κορίτσια που συνεργάστηκε.

- Πόσο εύκολο είναι σήμερα να κάνει καριέρα ένας ράπερ τραγουδιστής;
 
Δεν ειναι έυκολο καθόλου να κάνει καριέρα κάποιος έτσι απλά....ειδικά τώρα που η Ελλάδα διαννύει δύσκολα χρόνια. 'Ομως όταν έχεις πάθος σ αυτό που κάνεις,έχεις πίστη στον Θεό τοτε κάποια στιγμή δικαιώνεσαι. Θέλει πολύ δουλειά.τίποτα δέν σου χαρίζεται έτσι απλα τη σήμερον εποχή εκτός αν τα βρείς έτοιμα απ τον πατέρα σου πράγμα σύνηθες σε αποκαλούμενους 'αυτοδημιουργητους'' καλλιτεχνες. Οπως και να έχει φίλε Χάρη θέλει σκληρή δουλεία,καλές δημόσιες σχέσεις κάλο υλικό και πάνω απ όλα σεβασμό στο κοινό και στον εαυτό σου.


- Έχεις συνεργαστεί με πολλά όμορφα κορίτσια. Θέλω να μοιραστείς μαζί μας για την κάθε μία τι σου άφησε η συνεργασία που είχατε... ( Όλγα Φαρμάκη, Κατερίνα Στικούδη, Μαρία Ματσούκα)
 
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον όρο ''συνεργασία'' . Η Ολγα Φαρμάκη η Κατερίνα Στικούδη και η Μαρία Ματσούκα κάνανε feautering σε τραγούδια μου, δηλαδή συμμετοχή οχι συνεργασία.
 
Αυτή είναι η γνώμη μου και είμαι σίγουρος σ αυτό που σου λέω. Στο καινούριο cd-album έχει 14 τραγούδια έκει έχω και άλλες συμμετοχές με άλλες φώνες άλλα και πολύ σημαντικές περσόνες όπως το τραγούδι με την Μάγκυ Χαραλαμπίδου. Η Μάγκυ είναι απίστευτή,όμως πρέπει να σου πώ πώς η κάθε μία τους είναι ξεχωριστή και τις έχω μέσα στην κάρδια μου. Όλες είχαν τις ιδιετερότητες τους στον χαρακτήρα και στο πως έβλεπαν το μουσικό κομμάτι της συνεργασίας μας και αυτο ήταν σεβαστό. Θέλεις να σου πώ ποιά ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία μου και παραμένει ακομη" ? Το 2004 όπου η ξεχωριστή κυρία του ελληνίκου τραγουδιού Ελένη Δήμου μου εμπιστέυτηκε να διασκευάσω ένα απ τα μεγάλα τραγούδια της το ''δεν πιστέυω'' και έτσι κ έγινε...Δέ θα το ξεχάσω ποτέ και για μένα αποτελει μεγάλη τιμή για την πορεία που έχω μέχρι σήμερα.


- Υπάρχει καποιος καλλιτέχνης που θαυμάζεις και θα μπορούσες να κάνεις ένα ανατρεπτικό ντουέτο μαζί του;
 
Μ αρέσουν διάφοροι καλλιτέχνες και στην Ελληνική και στην ξένη μουσική σκήνη. Σαν καλλιτέχνης έχω παράξενα ακούσματα . Θεωρώ πως οι Έλληνες τραγουδιστές και τραγουδίστριες είναι απο τις καλύτερες φωνές στον πλανήτη.Με ενθουσιάζουν οι συναυλίες του jamiroquai και των ανατρεπτικών χιπ χοπ γρούπ,. Στην χώρα μου είναι συγκεκριμένα τα ακούσματα μου και θεωρώ μεγιστο τον Γιάννη Παριο τον Νικο Βερτη τον πολυτάλαντο Σταμάτη Κραουνάκη,. Όταν όμως μιλάει κανείς για τέτοια ονόματα αισθάνεται πολύ ΄΄μικρος΄΄μπροστα τους.


-  Είσαι αρκετά χρόνια στον χώρο του τραγουδιού. Πιστεύεις οτι ο παράγων τύχη σε έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα;
 
Είμαι σχεδόν 15 χρόνια στην ΄''δουλεία'' . Το πρώτο cd μου θυμάμαι κυκλοφόρησε το 2000 αλλα είμαι ενεργός ως MC απο το 1998. Δε νομίζω οτι παίζει ρόλο ο παράγων ''τύχη'' και πιστέυω πως μόνοι μας φτιάχνουμε το μέλλον μας με την βοήθεια του Θέου. Βαριέμαι υπερβολικά αυτούς που νομίζουν οτι όλα είναι απλά στην μουσική. Βαριέμαι υπερβολικά αυτούς που χάσαν την ψυχή τους για μια καριέρα.

-   Γιατί δε σε βλέπουμε σε μεγάλα stage να κάνεις εμφανίσεις;
 
Κλείνω περίπου 380 live εμφανισεις μέσα σε 3,5 χρόνια που κινητοποιήθηκα να έχω επικοινωνία σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και όπου υπάρχει ελληνισμός. Σχεδόν όλες οι εμφανίσεις είναι σε κλαμπ και σε συναυλιακούς χώρους. Ο τρόπος ζωής μου είναι χιπ χοπ (εξου και το καινούριο βίντεο κλίπ μου) οπότε δέν νομίζω να κολλάω σε πίστες. Την περσινή σεζόν το είχα δοκιμάσει με την Μάγκυ Χαραλαμπίδου στην Ιερα Οδοςκαι μ άρεσε,ίσως το ξανακάνω αν έχω καλή πρόταση αλλά κάτι τέτοιο αυτή την περίοδο δε το σκέφτομαι.

- Ο κόσμος σε ξέρει περισσότερο ως LAVA και λιγότερο ως Κώστα Μολτσίδη. Επιλογή σου αυτό;
 
 Ναι έιναι επιλογήμ ου γιατι έτσι είναι το χιπ χόπ απο παλία και όλοι έχουν ένα ψευδώνυμο

-  Τι μας ετοιμάζεις το 2013;
 
Το 2013 πρώτα ο Θέος ετοιμάζω αρκετά project και αν πάνε όλα καλά θα τ παρουσιάσω πολύ σύντομα. Δουλεύω σκληρά σε κάθε τραγούδι και βιντεο κλιπ μου και αυτό το γνωρίζεις καλά όταν είχα την χαρά να σε καλέσω να παίξεις στο κλιπ μαζί με την Όλγα Φαρμάκη που κάναμε. . Με ενοχλεί όμως αφάνταστα που βγαίνουν μουσικά σκουπίδια καθημερινα και μάλιστα απο ''καλλιτεχνες'' που εντελός τυχαία έκαναν επιτυχια.Τέλοςπάντον έρχοντεαι γιορτές και δέν πρέπει να ξεχναμε το μηνυμα των Χριστουγεννων. Την άγαπη. Χρόνια πολλα σε όλους.

Ακούστε το νέο κομμάτι του Lava: http://www.youtube.com/watch?v=pDOmldnRAhw&list=PL4A796C9C464295DB&index=7


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper