Μαρία Ραφαέλα: " Ο Παντελής με μία κιθάρα, μία κάμερα και την αγάπη που είχε για το τραγούδι έγινε γνωστός και αγαπήθηκε" !

Μαρία Ραφαέλα:  Ο Παντελής με μία κιθάρα, μία κάμερα και την αγάπη που είχε για το τραγούδι έγινε γνωστός και αγαπήθηκε !

Η Μαρία Ραφαέλα δίνει την πρώτη της συνέντευξη σε μεγάλο Portal και εξηγεί το πόσο εύκολο είναι να κερδίσει πόντους στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας λόγω του ανταγωνισμού.  Επίσης αναφέρεται στο φαινόμενο Παντελίδης και μοιράζεται μαζί μας σκέψεις για το μέλλον αλλά και την επιλογή των νέων της τραγουδιών που μόλις κυκλοφόρησαν. 

Θα ήθελα να μου πεις πως επέλεξες να ακολουθήσεις τα μουσικά μονοπάτια στην ζωή σου ;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, το όνειρο μου ήταν να ασχοληθώ με την μουσική και συγκεκριμένα με το τραγούδι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά εκεί κοντά στην ηλικία των 8 ετών να βρίσκομαι δίπλα στον θείο μου ο οποίος έπαιζε κιθάρα σε ένα μουσικό στέκι και να τραγουδάω μαζί του. Επίσης επηρεασμένη πολύ από τα ακούσματα της οικογένειας μου, όπου ποτέ δεν έλειπαν τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, του Στράτου Διονυσίου, του Μανώλη Αγγελόπουλου κ.α. από τις οικογενειακές συνάξεις. Μετά είπα να το πάω πιο σοβαρά, έδωσα για το Μουσικό Σχολείο Ιλίου όπου και πέρασα. Εκεί κατάλαβα πως αυτό που ήθελα πραγματικά να κάνω στη ζωή μου ήταν να ασχοληθώ αποκλειστικά με το τραγούδι. Το 2015 συναντάω επι σκηνής την Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία μου συστήνει την Γιώτα Νέγκα για να με βάλει στο κανάλι της φωνητικής, η οποία με κατευθύνει στο πλέον κομβικό πρόσωπο στο χώρο του σύγχρονου – ελληνικού τραγουδιού, την κα. Άννα Διαμαντοπούλου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου φοιτώ μέχρι και σήμερα.

Τί είναι αυτό που δε σου αρέσει στην μουσική κατάσταση της εποχής ;

Απάντηση: Θα αρχίσω με το ότι η αξία της ¨φωνής¨ έχει περάσει σε τρίτη μοίρα και θα κλείσω με το ότι το ένα μαγαζί κλείνει πίσω από το άλλο, θύματα της οικονομικής κρίσης,

Είναι εύκολο ένας πρώτο εμφανιζόμενος καλλιτέχνης να μπορέσει να διεκδικήσει χώρο ;

Απάντηση: Αν και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πιστεύω ότι ένας νέος καλλιτέχνης εφόσον κάνει τις σωστές επιλογές μπορεί και να ξεχωρίσει. Βλέπεις υπάρχει το διαδίκτυο που μπορεί να αναδείξει έναν καλλιτέχνη, μην ξεχνάμε το φαινόμενο Παντελής Παντελίδης. Ο Παντελής με μία κιθάρα, μία κάμερα και την αγάπη που είχε για το τραγούδι έγινε γνωστός και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό του. Οι σωστές επιλογές που ανέφερα πιο πριν έχουν να κάνουν με τους σωστούς συνεργάτες που επιλέγουμε και με τα ¨ΌΧΙ¨ που λέμε.

Έχεις σκεφτεί να λάβεις μέρος σε κάποιο μουσικό talent show το οποίο ενδεχομένως να σ βοηθούσε να διαφημιστείς ;

Απάντηση: Δεν το έχω σκεφτεί, γιατί ήθελα να το παλέψω για αρχή μόνη μου. Δηλαδή να φτιάξω την δική μου μπάντα, να κάνω τα πρώτα μου live, να δημιουργήσω την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά και να διαφημιστώ – να εκτεθώ στο κοινό το οποίο είναι και ο τελικός αποδέκτης, ο καλύτερος κριτής. Ούτος ή άλλως πιστεύω ότι τα talent show δίνουν μια στιγμιαία προβολή η οποία μόλις σβήσουν τα φώτα και κλείσουν οι κάμερες, χάνεται. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα.


Μίλησε μου για την δισκογραφική σου δουλειά αλλά και σχέδιά σου μέσα στο 2018

Απάντηση: Είμαι πολύ περήφανη για την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά μιας και ήταν ένα όνειρο που πλέον πραγματοποιήθηκε, περιλαμβάνει 6 τραγούδια και έχει τίτλο «Καρδιά μου σ’ ακολούθησα. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που ολόκληρος ο δίσκος έχει την μουσική υπογραφή ενός ανθρώπου που πίστεψε σε μένα από την πρώτη στιγμή και είναι δίπλα μου πάντα και παντού, αναφέρομαι στον μαέστρο μου και μέντορά μου, Γιάννη Γαβρά. Οι στιχουργοί του δίσκου μου είναι ο Γιάννης Γαβράς, ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου και ο Παναγιώτης Μπουζιώτης. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την J.G. Music Productions και διατίθεται  όλες τις digital streaming platforms.

Το  2018 μπήκε πολύ καλά για εμένα αφού μπαίνω πάλι στο στούντιο για την δημιουργία ενός τραγουδιού που θα είναι σε ντουέτο αυτή τη φορά με έναν τραγουδιστή πολύ γνωστό και αξιόλογο και όλο αυτό θα είναι για καλό σκοπό. Τη μουσική έχει γράψει μαέστρος μου Γιάννης Γαβράς και τον στίχο ο Παναγιώτης Μπουζιώτης και τα πνευματικά δικαιώματα  θα παραχωρηθούν στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στην «Κιβωτό του Κόσμου»  καθώς και όποια έσοδα προκύψουν. Επίσης ετοιμάζω διάφορες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και στέκια, προετοιμάζω την καλοκαιρινή μου περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με συνεργασίες έκπληξη. Μέχρι το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει άλλο ένα τραγούδι μου με τίτλο «Ενδεχομένως» σε μουσική του Γιάννη Γαβρά και σε στίχο του Βασίλη Σιοκορέλη….!

Γενικά μπορώ να πω ότι οι επόμενοι μήνες θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμένα και του συνεργάτες μου.

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper