Ελένη Φουρέιρα: «Όταν μίλησα για την καταγωγή μου ένιωσα πολύ ωραία. Είναι όπως το coming out ενός γκέι παιδιού που φοβάται»

Ελένη Φουρέιρα: «Όταν μίλησα για την καταγωγή μου ένιωσα πολύ ωραία.  Είναι όπως το coming out ενός γκέι παιδιού που φοβάται»

Για τα χρόνια που δεν μίλαγε για την καταγωγή της δημόσια

Τα χρόνια αυτά ήταν από το 2011 µέχρι το 2014. Ήταν πολύ λίγα και ειλικρινά τα έχω ξεχάσει, γιατί έχει περάσει πολύς καιρός. Ένιωσα πολύ ωραία όταν το είπα. Είναι ακριβώς όπως το coming out ενός γκέι παιδιού που φοβάται, για κοινωνικούς λόγους, να πει την αλήθεια του. Ήταν πολύ σηµαντικό να δώσω κι ένα µήνυµα σε όλους τους ανθρώπους που καταπιέζονται. Χαίροµαι που η δική µου προσωπική ιστορία έγινε παράδειγµα για πολλά παιδιά που βιώνουν παρόµοιες ιστορίες και κατάφεραν να ταυτιστούν. ∆εν µπορείς να φανταστείς πόσα µηνύµατα πήρα από γκέι παιδιά, τα οποία, αφού άκουσαν την ιστορία µου, βρήκαν δύναµη και κουράγιο να µιλήσουν στους γονείς τους για τη σεξουαλικότητά τους. Αυτό για µένα είναι το πιο σηµαντικό.

Για το πώς η εμφάνιση μιας γυναίκας είναι μία έκφανση των φεμινιστικών αρχών της.

Θεωρώ ότι το να είσαι σέξι και να αγαπάς το σώµα σου είναι ένας τρόπος να αντισταθείς στην πατριαρχία. Είναι υπέροχο να είναι µια γυναίκα σέξι. Αν αυτή είναι η διάθεσή σου, είναι δικαίωµά σου να µπορείς να την εκφράσεις. Νιώθω ότι µια σέξι γυναίκα πολλές φορές αντιµετωπίζεται ρατσιστικά και µε προκατάληψη από την κοινωνία. Πολλές γυναίκες δεν ντύνονται όπως θέλουν γιατί φοβούνται τα σχόλια, κι αυτό είναι απαράδεκτο. ∆εν µπορείς να κρίνεις κανέναν για το ντύσιµό του. Αυτό ισχύει για όλους τους σωµατότυπους. Το σηµαντικό για εµένα είναι ο καθένας να αγαπά και να φροντίζει το σώµα του, είτε έχει παραπάνω κιλά είτε κυτταρίτιδα ή σηµάδια. Αν εσύ νιώθεις καλά µε το σώµα σου, τότε είναι τέλειο. Η µόνη συµβουλή που δίνω σε όσους µε ρωτούν είναι να φροντίζουν να είναι υγιείς, και αυτό δεν έχει να κάνει µε τα κιλά.

Για τους gay θαυμαστές της

Με κάλεσαν σε ΟΛΑ τα Prides της Ευρώπης. Είχα πει ότι θα πάω σε όλα και το έκανα. ¶ρχισα από την Κύπρο, στη συνέχεια πήγα σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, όπου έκανα sold out εµφανίσεις, ενώ τις προσεχείς ηµέρες θα τραγουδήσω σε Ίµπιζα, ¶µστερνταµ και Στοκχόλµη. Το να είµαι gay icon είναι κάτι που µε συνοδεύει από τα πρώτα µου βήµατα και ένας τίτλος που κουβαλάω µε τιµή. Νοµίζω ότι έχει σχέση µε το γεγονός ότι πολλοί γκέι έχουν ταυτιστεί µε τη δική µου προσωπική ιστορία. Είµαι µια καλλιτέχνιδα που η ειλικρίνεια στη σκηνή είναι πολύ σηµαντικό στοιχείο της ταυτότητάς µου. Αυτή είναι η αλήθεια µου. ∆εν φοβάµαι και δεν προσποιούµαι και αυτό αρέσει –πιστεύω– στο γκέι κοινό µου. ∆εν έχω κανένα κόµπλεξ στη σκηνή.

περιοδικό Instyle 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper