Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο παρ’ολίγον πνιγμός και η αλλαγή στο τρόπο σκέψης του

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο παρ’ολίγον πνιγμός και η αλλαγή στο τρόπο σκέψης του

O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο άνθρωπος που έμαθε τέννις σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί αν αυτό το λέγαμε κάποια χρόνια πριν να φαινόταν αστείο και να γελάγαμε σήμερα όμως αποτελεί πραγματικότητα.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας με καταγωγή από το Προάστιο Καρδίτσας (γενέτειρα του πατέρα του Αποστόλη Τσιτσιπά) κατάφερε σε λιγότερο από ένα χρόνο να βρεθεί από το Nο120 της παγκόσμιας κατάταξης στο Nο15 αφού βρέθηκε στον τελικό του Rogers Cup και αντιμετώπισε στα ίσα το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Rafael Nadal.

Η αγάπη του Στέφανου για το τέννις ξεκίνησε από πολύ νωρίς ενώ στα 12 του μετά από μια νίκη του σε ένα τουρνουά ζήτησε από τον πατέρα του να τον σταματήσει από όλες τις άλλες δραστηριότητες που έκανε καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στο τέννις. «Το ΄χω» είχε πει χαρακτηριστικά ο τότε 12χρονος Στέφανος.

Σήμερα η Ισπανική εφημερίδα El Pais δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στον Έλληνα αθλητή με τίτλο «Ο Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο» φέρνοντας στο προσκήνιο μια δυσάρεστη περιπέτεια που είχε ο ίδιος τρία χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη.
«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε 20 ετών την Κυριακή. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι είναι… τριών», γράφει η El Pais. Και συνεχίζει: «Το 2015 σχεδόν πνίγηκε στο νησί της Κρήτης και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε. “Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύπτι. Ξεκίνησα την κατάποση νερού. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί”, θυμάται ο νεαρός Έλληνες σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ATP».

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει τον Τσιτσιπά «σαν τον τενίστα που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή» και εξακολουθεί την αφήγηση του συμβάν της Κρήτης: «”Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Μια πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ”. Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν το πριν και μετά στη ζωή του. “Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου”. Έναν χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας».

Στη συνέχεια η El Pais κάνει αναδρομή της πορείας του και σημειώνει: «Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά. Οι άνθρωποι μιλούν γι’ αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη ότι με μόλις 20 χρόνια, ή τρία, έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε».

πηγή peoplegreece.com


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper