Ελεάννα Τρυφίδου: Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της που τη συγκλόνισε και η απώλεια των 30 κιλών!

Ελεάννα Τρυφίδου: Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της που τη συγκλόνισε και η απώλεια των 30 κιλών!

Η Ελεάννα Τρυφίδου μας χαμογελά καθημερινά μέσα από το Πρωινό, όπου έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία την αρχισυνταξία. Η γνωστή δημοσιογράφος έχει δώσει μεγάλη μάχη τα τελευταία χρόνια με τα κιλά της και μάλιστα τους τελευταίους μήνες κάνει μία τεράστια προσπάθεια να τα χάσει. Η αρχισυντάκτρια της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του ANT1 αποφάσισε να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της και κατάφερε να πετάξει από πάνω της 30 ολόκληρα κιλά, με σωστή διατροφή και ισχυρή θέληση. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello! και στον Άρη Καβατζίκη, η Ελεάννα Τρυφίδου μιλά πρώτη φορά για τον ξαφνικό θάνατο  της μητέρας της που την συγκλόνισε, τον επί οκτώ χρόνια σύντροφό της Τάσο, για την απώλεια των κιλών, αλλά και για το γεγονός ότι η μητρότητα δεν αποτελεί το όνειρό της. Μάλιστα, η δημοσιογράφος φωτογραφήθηκε και μας έδειξε την τεράστια αλλαγή της εμφάνισής της!

Η μητέρα σου έφυγε από την ζωή ξαφνικά;

Ξαφνικά, από εγκεφαλικό. Ήταν Φεβρουάριος του 1988. Ο πατέρας μου, με την ναυτιλιακή ταξίδευε. Εκείνο το διάστημα ήταν στην Αμερική. Θυμάμαι ότι έβρεχε… Ακόμα και σήμερα, ξέρεις, φοβάμαι την βροχή. Με ξύπνησε, φωνάζοντας ότι πονάει το κεφάλι της. Ήμουν 17 ετών. Κάλεσα ασθενοφόρο. Αλλά μέχρι να τηλεφωνήσω στον πατέρα μου, να του το πω να επιστρέψει από την Αμερική, είχε ήδη φύγει. Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι τη χάναμε. Πολύ περισσότερο ο πατέρας μου, ο οποίος ακόμη και σήμερα σκέφτεται ότι, αν ήταν εκείνη την ημέρα δίπλα της και δεν έλειπε ταξίδι, εκείνη δεν θα είχε πεθάνει.

Πέρα από την απώλεια και το πένθος, τι ένιωθες;

Δεν γνώριζα πως να διαχειριστώ την καθημερινότητά μου. Δεν ήξερα ούτε το ποτήρι μου να πλύνω. Ήμασταν με τον πατέρα μου δύο άνθρωποι εξαιρετικά καλομαθημένοι ή κακομαθημένοι, πες το όπως θες. Δεν κάναμε τίποτα στο σπίτι. Είχαμε το φαγητό μας, την αγάπη, την αγκαλιά, την ασφάλεια. Και βρεθήκαμε ξαφνικά μόνοι. Δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα εάν δεν είχε φύγει η μαμά μου. Πιστεύω ότι θα είχα μία πιο συμβατική ζωή. Θα είχα παντρευτεί, θα είχα κάνει οικογένεια, παιδιά. Είσαι με τον σύντροφό σου οκτώ χρόνια.

Δεν σκέφτηκες να κάνεις μαζί του ένα παιδί;

Νομίζω πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για να κάνουν παιδί. Πιστεύω βαθιά μέσα μου πως αν ήθελα όλα αυτά τα χρόνια ένα παιδί – καθώς είχα κι άλλους μακροχρόνιους και σοβαρούς δεσμούς στη ζωή μου – θα το είχα κάνει. Επίσης δεν θα προσπαθούσα ποτέ να κάνει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. Δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός, κάποια ανώτερη δύναμη ή αν είναι η φύση, αλλά για να μην έχω κάνει παιδί, σημαίνει πως δεν έπρεπε να κάνω.

Έχεις ταλαιπωρηθεί με το βάρος σου;

Γεννήθηκα 5.800 κιλά. Είχα πάντα παραπάνω κιλά, ίσως επειδή η μαμά μου δυσκολεύτηκε πολύ να με κάνει. Είχε πολλές αποβολές και οι ορμονοθεραπείες – 49 χρόνια πριν – δεν ήταν όπως σήμερα. Η πρώτη μου πολύ έντονη ανάμνηση ήταν στα 13 μου, όταν η μητέρα μου με πήρε σε κέντρο αδυνατίσματος. Θυμάμαι, όλη μου τη ζωή να κάνω δίαιτες. Υπήρξε μία περίοδος που έτρωγα τρία μήλα την ημέρα και έπινα γύρη. Είχα χάσει 60 κιλά και έπεφτα λιπόθυμη στο Κολωνάκι από την αδυναμία. Έκανα υπερβολές, καταστρέφοντας το μεταβολισμό μου. Κάποια στιγμή σταμάτησα, γιατί βαρέθηκα να τρώω κοτόπουλο και κουνουπίδι.

Και πήρες κιλά;

Ναι, σιγά-σιγά. Έχουμε, καμιά φορά, έναν παραμορφωτικό καθρέφτη απέναντί μας και δεν βλέπουμε καθαρά. Επειδή, μάλιστα, έχω ένα πρόσωπο, που παρά το γεγονός ότι μεγαλώνω, παραμένει ίδιο, δεν συνειδητοποίησα πόσο αλλοιώθηκε η εικόνα μου και το σώμα μου. Από την άλλη, έχω έναν σύντροφο, ο οποίος δεν θα με κρίνει επειδή έχω πάρει κιλά. Ποτέ δεν μου το είπε. Βρέθηκα με 40 κιλά επιπλέον.

Τι σε έκανε να απευθυνθείς στον διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο;

Δεν μπορούσα να περπατήσω! Αντιμετώπισα πρόβλημα με τα γόνατά μου. Ένιωθα για πρώτη φορά την ηλικία μου. Ένιωθα ότι είμαι μια μεσήλικη γυναίκα, που δεν μπορεί να περπατήσει. Δεν μπορούσα να ανέβω σκάλες. Κοιτάχτηκα και ήμουν καμπουριασμένη, δεν μπορούσα να σταθώ όρθια, καθώς δεν άντεχαν τα πόδια μου το βάρος. Δεν ήταν για λόγους αισθητικής, ούτε ενοχλήθηκα αν με κορόιδεψαν. Σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι για εμένα, για τον εαυτό μου! Για κανέναν άλλον. Να είμαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.


 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper