Αυγή: Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια

Αυγή: Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια

Η εφημερίδα «Αυγή» σε σημερινό της άρθρο με τίτλο «Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια» καταγγέλλει ότι ο Ιωάννης Κωτούλας, αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών για την ιθαγένεια Χαράλαμπου Αθανασίου είναι υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Κωτούλας είναι εκπαιδευτικός, ο οποίος με το ΦΕΚ υπ'αριθμ. 447 της 25ης Σεπτεμβρίου του 2012 αποσπάστηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Αθανασίου. Ωστόσο ο εν λόγω σύμβουλος όπως φαίνεται στο έργο του «Η ¶νοδος του Γ' Ράιχ» αποτελεί υμνητή του ναζισμού.


«Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών...». Επιπλέον, «τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων». Εν τέλει, «η πρακτική του να "κατηγοριοποιούμε" και άρα να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει, γιατί αυτό στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια φροϋδική απώθηση από την πλευρά των διανοουμένων, οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το τι ήταν. ¶λλοι "βάζουν στο ίδιο τσουβάλι" τον ναζισμό, τη δικτατορία, τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την τρέλα του Χίτλερ...» λέει σε αποσπάσματα από το βιβλίο του ο Ιωάννης Κωτούλας.


Σε αφιέρωμα του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα» για τα «Εγκλήματα Πολέμου του ¶ξονα» ο Ιωάννης Κωτούλας αναφέρει ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν συνήθη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών». Στο ίδιο πλαίσιο, η εξόντωση των Εβραίων της Ελλάδας, αναφέρεται ως «εκτοπισμός» και η συγκέντρωσή τους στο Αουσβιτς ως... αποστολή: «Στις 15 Μαρτίου εκτοπίστηκαν τα πρώτα 2.400 άτομα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουβιτς. Ακολούθησαν 18 επιπλέον αποστολές... Μεγάλο τμήμα των Εβραίων που εκτοπίστηκαν απεβίωσαν στα γερμανικά στρατόπεδα».


Ούτε το δράμα που έζησε ο ελληνικός λαός υπήρξε, σύμφωνα με τον «άτεγκτο» ιστοριογράφο, αφού «κατά την προέλαση του γερμανικού στρατού στην Ελλάδα δεν σημειώθηκαν έκτροπα... Η Λουφτβάφε είχε πραγματοποιήσει απλώς επιλεκτικούς βομβαρδισμούς όπως εναντίον της Λάρισας, των Φαρσάλων και της Λαμίας. Σημειώθηκαν βεβαίως και παρατυπίες (σ.συντ: σικ), όπως ο βομβαρδισμός του πλωτού νοσοκομείου Αττική». 


Για τα εγκλήματα των Γερμανών στην Κρήτη φταίνε οι Κρητικοί καθώς «ο αρχικά ευμενής τόνος της γερμανικής κατοχής διαταρασσόταν βέβαια από πράξεις αντιποίνων των δυνάμεων κατοχής... Όπως αυτά που συνέβησαν στην Κρήτη, αμέσως μετά τη λήξη των συγκρούσεων για την κατάληψη της νήσου. Αφορμή στάθηκε ο ακρωτηριασμός των πτωμάτων ορισμένων Γερμανών αλεξιπτωτιστών...»!


«Αν κάποιος, εύλογα, θεωρήσει ότι τα παρατιθέμενα αποσπάσματα προέρχονται από κάποια ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, γνωστής για τις υμνητικές στο ναζισμό θέσεις της, θα πρέπει να ξαναμαντέψει. Όσο και αν φαντάζει απίστευτο, τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον κ. Ιωάννη Κωτούλα, αποσπασμένο εκπαιδευτικό στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, και βασικό σύμβουλο του τελευταίου στο θέμα του νόμου περί ιθαγένειας αλλά και του μεταναστευτικού ζητήματος εν γένει» συμπληρώνει το site Left.gr του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κ. Κωτούλα.
Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ


Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασιλικής Κατριβάνου για την υπόθεση του φιλοναζιστή συμβούλου του κ. Αθανασίου:

 

 

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι το μόνο πολιτικό κόμμα που μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένο με τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικού κ. Αθανασίου στο ζήτημα της ιθαγένειας είναι η Χρυσή Αυγή. Δεν φανταζόμασταν όμως ότι ένας μέλος του υπουργικού συμβουλίου, και μάλιστα με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα συνταγματικής τάξης, θα διάλεγε ως σύμβουλό του επί του θέματος κάποιον που θεωρεί το ναζισμό “ μεγάλη επανάσταση”, το ¶ουσβιτς “συνηθισμένη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών” και τη ναζιστική Κατοχή στην Ελλάδα “ευμενή”.

 

Η άμεση απομάκρυνση του κ. Ιωάννη Κωτούλα από το γραφείο του κ. Αθανασίου και η άμεση αποδοκιμασία όλων των κομμάτων της τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι επιβεβλημένες. Ακόμα και γι' αυτή την κυβέρνηση υπάρχουν όρια. Ακριβώς όπως δεν διανοούμαστε να ζητήσουμε συνταγές μαγειρικής από ανθρωποφάγους, δεν είναι δυνατό και να ζητάμε συμβουλές περί του ποιος είναι έλληνας πολίτης από κάποιον που θεωρεί ότι “η πρακτική του να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει”. Ας σκεφτούν δε, ειδικά τα κόμματα που υπερψήφισαν το νόμο Ραγκούση, με ποιους ακριβώς όρους πολιτεύονται (και) επί του συγκεκριμένου ζητήματος».

 


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper