Συντονιστής έκδοσης:

Χάρης Λεμπιδάκης

Έλενα Παπαρίζου: «Υπάρχει μία ισορροπημένη και αμοιβαία σχέση με τους θαυμαστές μου»

Έλενα Παπαρίζου: «Υπάρχει μία ισορροπημένη και αμοιβαία σχέση με τους θαυμαστές μου»

Με αφορμή τις εμφανίσεις της στο Διογένης Studio, πλάι στην Μαρινέλλα, τον Κώστα Μακεδόνα, την Ήβη Αδάμου και τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, μου μίλησε για το σχήμα αυτό, τα συναισθήματα της, αλλά κυρίως για την αλήθεια της μέσα στη ζωή και τη δουλειά της.

 

Πώς αισθάνθηκες όταν σου έγινε η πρόταση γι’αυτό το σχήμα;

Μόλις μου έγινε η πρόταση για την συγκεκριμένη συνεργασία, δεν γινόταν με τίποτα, να πω όχι. Ήρθα εδώ για να μάθω και πολλά ακόμη πράγματα, γιατί είναι τιμή να δουλεύεις δίπλα σε τόσο σπουδαίους ανθρώπους και καλούς συνεργάτες.  Νιώθω ευγνώμων και πιο πλούσια, τόσο σαν άνθρωπος, όσο και μουσικά, μέσα σε αυτό το σχήμα.  Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω γεμάτη όρεξη κι αυτό μεταφράζεται στο να δίνω κι εγώ αγάπη, τόσο στους συνεργάτες μου, όσο και στον κόσμο.

IMG_1749

Ο κόσμος σου δείχνει την αμέριστη αγάπη του. Πώς είναι η σχέση σου με το κοινό όλα αυτά τα χρόνια; 

Υπάρχει μία πολύ ισορροπημένη σχέση μεταξύ εμού και των θαυμαστών μου, όλα αυτά τα χρόνια. Αμοιβαία θα έλεγα και θέλω να παραμείνει έτσι. Ξέρεις έχουμε δουλέψει πολύ και οι δύο πλευρές γι’αυτό. Κυρίως υπάρχει η αλήθεια μεταξύ μας.

Τώρα που είπες αλήθεια, πιστεύεις ότι λείπει από τη ζωή μας;

Τα πράγματα στη ζωή, αγγίζουν πολλές φορές την υπερβολή και βλέπουμε καταστάσεις ακραίες. Χρειάζεται μέσα από τις στιγμές, περισσότερη απλότητα, λιτότητα κι αλήθεια. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται πιο εύκολη η ζωή.

Άλλωστε είναι πολύ πιο ασφαλές να μασκαρέψεις τον εαυτό σου για να μην φανεί η αλήθεια. Πιο  αγνή όμως, είναι η γυμνή αλήθεια.

Είσαι και θα είσαι γα τον κόσμο, το ”Number One”. Σε αγχώνει αυτό σε κάθε σου δουλειά;

Με πιάνει πάντα μία ταπεινότητα όταν με ονομάζουν το ”Number One” και σίγουρα μου έρχονται μνήμες από το 2005. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο κόσμος με νιώθει έτσι. Έφερα ένα βραβείο με την Eurovision στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν έδειξα και δεν είπα ”ΕΓΩ το έφερα”, αλλά εμείς. Αυτό το βραβείο ανήκει στην Ελλάδα. Αυτήν εκπροσώπησα. Ο κόσμος το ένιωσε αυτό και το νιώθει. Μεγάλη στιγμή και μεγάλη περίοδος αυτή.

IMG_0653

Μετά από κάποια χρόνια, βλέπουμε μία πιο ώριμη Έλενα. Ισχύει;

Η ωριμότητα επέρχεται μέσα από καταστάσεις και συνθήκες. Ναι ωριμάζω και ψυχικά. Φαντάζεσαι να ήμουν και να σκεφτόμουν, όπως στα 22 μου;

Τι έχει αλλάξει περισσότερο στο κομμάτι της μουσικής, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης;

Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι εύκολα στη χώρα, όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης στην δισκογραφία, που έχει ξεκινήσει από πριν. Δεν υπάρχουν πολλές δισκογραφικές που να στηρίζουν νέα ταλέντα. Άσχημο αυτό.

Ταλέντα υπάρχουν; Και ποια η συμβουλή που θα τους έδινες;

Και βέβαια υπάρχουν. Και πολλά μάλιστα. Η συνταγή είναι μία: Σκληρή δουλειά, υπομονή, αγάπη κι όχι εγωισμούς. Ο εγωισμός τα καταστρέφει όλα.  Και φυσικά να είμαστε συνεργάσιμοι.

Οι συνεργασίες είναι το Α και το Ω σε μια πορεία. Έχω υπάρξει τυχερή στο κομμάτι αυτό. Πρέπει να αρπάζουμε την ευκαιρία μίας νέας συνεργασίας και να την φροντίζουμε. Την συνεργασία αν δεν την φροντίσεις, είναι σαν ένα λουλούδι, θα μαραθεί. Αν πάλι το ποτίσεις πολύ, θα σαπίσει. Έτσι λειτουργεί…

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος