«Ιατρικοί οι λόγοι συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου»...

«Ιατρικοί οι λόγοι συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου»...

«Χτύπησε», ξανά, - μετά τις τριπλές Εκλογές -, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, με θέμα ημερήσιας διάταξης, τη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Γρηγοράκος, και ενώ η συζήτηση είχε στραφεί προς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και κυριότερα τη στάση του τ. γενικού γραμματέα τού Υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκου, σχολίασε:

«Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω λίγο ως γιατρός. Υπάρχουν διάφορα σύνδρομα. Υπάρχουν τα σύνδρομα, τα οποία κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν την κορυφή. Κάποιοι από εμάς και όλοι από εμάς έχουν τις δυνατότητες στη ζωή, έχουν επεξεργαστεί άπειρα πράγματα στη ζωή τους και μπόρεσαν να τα αντέξουν, τα διαχειρίστηκαν και προχώρησαν. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άνθρωποι που αυτή τη μεγάλη δημοσιότητα και αυτή τη μεγάλη πολιτική ισχύ πιθανόν δεν μπορούν να την διαχειριστούν»...

Τοποθέτηση, που εμμέσως πλην σαφώς άφησε... ιατρικά υπονοούμενα, για τη συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου, προκαλώντας την εύλογη «απορία» της εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Επιτροπή, Βουλευτού Α' Αθηνών, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία και τον ρώτησε:

«Μας λέτε, δηλαδή, ότι οι λόγοι της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου είναι ιατρικοί;» με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών να απαντά, διπλωματικά:

«Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο. Εσείς το είπατε αυτό... 

Είπα, λοιπόν, ότι πιθανόν κάποιοι να έχουν το σύνδρομο της δημοσιότητας και όταν πάρουν ένα θώκο, να νομίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τα πάντα και ότι είναι ανίκητοι και ότι δεν υπόκεινται στο Σύνταγμα και στους νόμους. Η δημοκρατία, όμως, έχει για όλους μας όρια και όλοι μας είμαστε επιπερατοί και το παράδειγμα είναι ο κ. Μπαλτάκος. Και οι πρώτοι τελευταίοι. Γι? αυτό, λοιπόν, πρέπει να είμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί, όταν μιλάμε».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper