Εκανε βόλτα στη Χαλκίδα και έφριξε

Τετρασέλιδη επιστολή με όσα είδε (και έφριξε) στους δρόμους της Χαλκίδας μάς απέστειλε επισκέπτης του egnomi.gr. Εκφράζει την οργή του για εικόνες που όλοι αντικρίζουμε καθημερινά και οι οποίες συναπαρτίζουν τη συνολικά κακή εικόνα της πόλης.

Με αγάπη για την φυσική ομορφιά της Χαλκίδας, ο επισκέπτης έγραψε τα εξής: 

"Ο τίτλος της Ευβοϊκής Γνώμης (σ.σ. αναφέρεται σε ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης με θέμα την καθαριότητα και το πάρκινγκ) μου έδωσε το έναυσμα για να γράψω μερικά σχόλια για την ωραία μας πόλη πλην όμως εγκαταλελειμμένη.

Κι από που ν' αρχίσω; Άνωθεν ή κάτωθεν;

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα κάτωθέν της, δηλαδή, αυτά που βλέπουμε καθημερινά.

Ας αφήσουμε το αυτοκίνητο ...ας ξεκινήσουμε με τα πόδια.

Βγαίνοντας το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι τα σκουπίδια, οι κάδοι γεμάτοι, οι δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια από μπουκάλια νερού, κύπελλα καφέ, σακούλες από τυρόπιτες και ότι φανταστεί ανθρώπινος νους!!!

Βέβαια σ' αυτό μεγάλη ευθύνη έχουμε κι εμείς οι πολίτες, αλλά και οι σκουπιδιάρηδες που αντί να σκουπίζουν τους δρόμους, αράζουν στα πεζοδρόμια με τον καφέ και την τυρόπιτα και το κινητό τηλέφωνο στο χέρι.

Οι δρόμοι γεμάτοι νερά από τις πολυκατοικίες που πλένουν μπαλκόνια, ποτίζουν τα λουλούδια κ.α.π.

Συνεχίζοντας στο δρόμο προσπαθείς να περπατήσεις σε κάποιο πεζοδρόμιο αλλά κι αυτά είναι επικίνδυνα. Χαλασμένα φρεάτια ΔΕΗ-ΔΕΥΑΧ, πλακάκια.

Δεν είναι λίγες οι φορές που είδα ανθρώπους να 'γκρεμίζονται' προσπαθώντας να περπατήσουν. Κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, κατεβαίνεις στο δρόμο με κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή, θέλεις από αυτοκίνητα, θέλεις από τα μηχανάκια των delivery του καφέ που έχουν παραβιάσει κάθε πινακίδα ΣΤΟΠ, κάθε πεζοδρόμιο, με μεγάλη ταχύτητα, προφανώς να μην κρυώσει ο καφές, γιατί μας είναι πολύ κουραστικό να φτιάξουμε ακόμη κι έναν καφέ.

Οι πεζόδρομοι  έχουν καταντήσει υποκαταστήματα των γραφείων μεταφοράς εμπορευμάτων. Φορτηγά πάνω στο πεζοδρόμιο ξεφορτώνουν τα εμπορεύματά τους και αρχίζουν την διαδρομή στα καταστήματα.

Παιδιά παίζοντας στους πεζόδρομους κινδυνεύουν από τ' αυτοκίνητα που παραβιάζουν τα σήματα αλλά και τις μπάρες κι απορώ γιατί τις έχουν τοποθετήσει.

Περπατάς και σε κάθε σου βήμα βλέπεις και μια αφισοκόλληση για τραγούδια και χορούς, επικήδειους, συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων. Μήπως έχει καταργηθεί ο νόμος για τις αφισοκολλήσεις;

Και όταν αρχίσει να σκοτεινιάζει προσπαθείς να βρεις ένα δρόμο φωτισμένο για να μη σκοντάψεις και φας τα μούτρα σου.

Από επάνω δε, να κρέμονται οι φονικές διαφημιστικές πινακίδες διαφόρων θέλεις; πολιτικών κομμάτων, νεολαίων, πανηγυριών και ότι κατέβει ο νους σου, οι οποίες μπορεί να είναι και δύο ή τριών χρόνων πριν, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση για το κατέβασμά τους από τους υπεύθυνους.

Γράφοντας, ξεχνώ πολλά πράγματα και όταν τα θυμάμαι είμαι εκτός χρονικής σειράς αλλά πρέπει να τα γράψω. Και γιατί μιλώ; Για τους πεζόδρομους που έχουν καλυφθεί με τους κυβόλιθους.

Είναι πράγματι παράξενο πώς κανένας κυβόλιθος δεν είναι στη θέση του, λες και όλοι είναι πιόνια ενός σκακιού.

Μπροστά δε στη Μητρόπολη η κατάσταση είναι τραγική με συνονθύλευμα κυβόλιθων μέσα στα νερά, ίσως, αφού κάποια διαρροή, πράγμα ανεξήγητο και από την πλευρά της εκκλησίας να παρουσιάζει αυτό το άθλιο θέαμα.

Και αυτά είναι μόνο μερικά που συμβαίνουν στην ωραία μας κατά τ' άλλα πόλη.

Ίσως θα έπρεπε καθ' ένας που θέλει να γίνει ΔΗΜΑΡΧΟΣ να τα βλέπει και να μην τρέχει μόνο σε γάμους, κηδείες και σε πανηγύρια. Αλλά να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη τον οποίο έχει υποχρέωση να τον προσέχει και να τον βοηθά!!!

Και όπως είπα προηγουμένως γράφοντας έρχονται πολλά στο νου μου.

Ας αναφέρω λοιπόν και το θέμα του πάρκινγκ. Είναι αξιοθρήνητο το θέαμα που παρουσιάζει η πόλη μας.

Το Σαββατοκύριακο με την κάθοδο των Αθηναίων, που και αυτοί θέλουν να δουν λίγη θάλασσα, λίγο ήλιο, να φάνε κανένα θαλασσινό.

Τα αυτοκίνητα αραγμένα όπως, όπου βρουν πεζοδρόμια, δρόμοι, μικροί και μεγάλοι, σχηματίζοντας ουρές κατά μήκος, ιδίως της οδού από την παλαιά γέφυρα. Δρόμος επικίνδυνος, γεμάτος παγίδες που κάποια στιγμή θα συμβεί το μοιραίο. Κι ενώ οι άνθρωποι έρχονται και μάς αφήνουν τα χρήματά τους δέχονται και τις κλήσεις είτε από την Τροχαία, είτε του Λιμεναρχείου που μόνο το Σαββατοκύριακο θυμούνται να κάνουν τη δουλειά τους. Χωρίς τους Αθηναίους η Χαλκίδα θα ήταν μια πεθαμένη πόλη.

Και που είναι η Δημοτική Αρχή να βρει τρόπους, να δέχεται όλα αυτά τα αυτοκίνητα τόσα χρόνια και δεν υπάρχει καμία μέριμνα από τις Δημοτικές Αρχές.

Κάντε κάτι γρήγορα πριν να είναι ΑΡΓΑ!!!

Ας ξυπνήσουμε!!! λοιπόν Χαλκιδέοι πολίτες και να κοιτάξουμε το καλό της πόλης μας και όχι να ψηφίζουμε με κομματικά κριτήρια το κάθε ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!"


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper