ΥΠΕΣ: «Σύσταση επιτροπής για την επανεξέταση της Δημοτικής Αστυνομίας»

ΥΠΕΣ: «Σύσταση επιτροπής για την επανεξέταση της Δημοτικής Αστυνομίας»

Τη σύσταση, άμεσα, μίας επιτροπής, μίας ομάδας εργασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, εργαζομένους, «για να δούμε κάποια ζητήματα λειτουργικά, με τα οποία ακριβώς θα δίνουμε μέλλον σε αυτή την υπηρεσία, στην Δημοτική Αστυνομία. Να ξαναδούμε το θέμα των αρμοδιοτήτων, γιατί όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, χρήζει μιας νέας ματιάς, ενός εκσυγχρονισμού. Να δούμε το θέμα μιας διαρκούς εκπαίδευσης, η οποία κρίνεται αναγκαία. Να δούμε τα θέματα όλων των λειτουργιών της Δημοτικής Αστυνομίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ανακοίνωσε για το θέμα της λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τον χαιρετισμό του, στην ημερίδα που διοργάνωσαν η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΣΚ–ΟΤΑ) με θέμα: «Η Δημοτική Αστυνομία στις σύγχρονες πόλεις».

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» και «παράδειγμα μιας ακραίας, ισοπεδωτικής, μυωπικής, αντικοινωνικής, αντεργατικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής» την κατάργηση ουσιαστικά - μέσω της διαθεσιμότητας - της Δημοτικής Αστυνομίας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, με προβλέψεις στο Πολυνομοσχέδιο για τους Ο.Τ.Α.: 

«...Εμείς, όπως ίσως θα γνωρίζετε, έχουμε καταθέσει -βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- ένα πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, το οποίο περιέχει δύο συγκεκριμένες διατάξεις που σας αφορούν: Η μία αφορά την υπερβάλλουσα διαφορά και η άλλη σχετίζεται με το θέμα των κρίσεων και τη δυνατότητα των προϊσταμένων να είναι ΠΕ ή ΤΕ εκπαίδευσης, αλλά από τον δικό σας συγκεκριμένο κλάδο. Είναι δύο διατάξεις οι οποίες έχουν κατατεθεί και ελπίζω πολύ σύντομα να νομοθετηθούν».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper