Στην αγκαλιά της κρητικής γης για πάντα ο Μητσοτάκης -Την κατσούνα του έβαλε στο φέρετρο ο εγγονός του (βίντεο)

Στην αγκαλιά της κρητικής γης για πάντα ο Μητσοτάκης -Την κατσούνα του έβαλε στο φέρετρο ο εγγονός του (βίντεο)

Δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στα Χανιά κηδεύτηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ένα μικρό ολοπράσινο κοιμητήριο που βλέπει τα χιονισμένα Λευκά Όρη της Κρήτης που τόσο αγαπούσε, αλλά και ολόκληρο το κρητικό πέλαγος.
Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με το ριζίτικο "Σε ψηλό βουνό" (αετός) οι Κρήτες αποχαίρετισαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους. Αμέσως μετά ο Νίκος Ζωϊδάκης και ο Μανώλης Κονταρός αφιέρωσαν μία μαντινάδα στον πρώην πρωθυπουργό και μέσω αυτής του έταξαν να δει έστω κι από ψηλά τον γιο του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. 
Αξιωματικοί των τριών σωμάτων δίπλωσαν την ελληνική σημαία και τότε ο εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε την κατσούνα του παππού του πάνω στο φέρετρο. 

Από το βράδυ της Τετάρτης, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα, όπου έφθασε η σορός του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με μεταγωγικό αεροσκάφους C-130, πλήθος κόσμου βρέθηκαν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν.
Την σορό υποδέχθηκαν, τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες και άνδρες με την πένθιμη ενδυμασία των Σφακίων, ενώ τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και ο φύλακας - άγγελος του, Μανούσος Γρυλάκης δεν έφυγαν στιγμή δίπλα από τη σορό του.
Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξήλθε από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στους ώμους των βρακοφόρων της Κρήτης, υπό τους ήχους της μπάντας του στρατού και τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού επιβιβάστηκε στον κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου που την μετέφερε στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, ακολουθούμενη από την οικογένεια του.

 


Προέλευση: usay.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper