«Κρυφό σχέδιο απολύσεων από τη Ν.Δ. - Λύση στους συμβασιούχους από μας»

«Κρυφό σχέδιο απολύσεων από τη Ν.Δ. - Λύση στους συμβασιούχους από μας»

Για «κρυφό σχέδιο» απολύσεων δημοσίων απολύσεων από τη Ν.Δ. και «σταθερή πορεία» της Κυβέρνησης προς επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων, έκανε λόγο η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ flash, το πρωί της Δευτέρας.

«Προφανώς, διότι ξέρετε μείωση στο κόστος του Δημοσίου επιδιώκουμε και εμείς. Εμείς όταν λέμε, όμως, για μείωση του κόστους (σσ Δημόσιο), εννοούμε με τους εργαζόμενους στη θέση τους. Στόχος (σσ ΝΔ) η συρρίκνωση του Κράτους και η εκχώρηση τω υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα», απάντησε η κα. Γεροβασίλη στο δημοσιογραφικό ερώτημα “εάν η ΝΔ έχει κρυφό σχέδιο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων”, υπενθυμίζοντας το “λουκέτο” στην ΕΡΤ, το κλείσιμο Δομών και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αναφορά της στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μεταξύ άλλων, απαντώντας στο δημοσιογραφικό ερώτημα “αν η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο”, τόνισε:

«Εμείς υλοποιούμε όλη την πολιτική προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, με τους κανόνες της δημοσιονομικής προσαρμογής (1/4 το ’17 1/3 το ’18). Οι υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν υποχωρήσει και εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Μέσα στις δυσκολίες θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και το θέμα των εργασιακών σχέσεων, που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι αποδεκτό από μας, άνθρωποι που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να εργάζονται με όρους ανασφάλειας, που δεν μπορούν καν να είναι αποτελεσματικοί για αυτό που καλούνται να είναι. Επομένως σταθερά κινούμαστε προς την ανασυγκρότηση του Κράτους αντιμετωπίζοντας όλες τις γνωστές παθογένειες». 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper