Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η Ζωή Λάσκαρη

Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η Ζωή Λάσκαρη

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 73 ετών άφησε η Ζωή Λάσκαρη, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, στο Πόρτο Ράφτη, την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Ο θάνατός της επήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, από ανακοπή καρδιάς.

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1944 και ήταν από τις μεγαλύτερες σταρ και ενδεχομένως η πιο ωραία σε εμφάνιση ηθοποιός του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη.

Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς αποτέλεσε το "διαβατήριο" για την είσοδο στο χώρο του κινηματογράφου. Tο βράδυ του Σαββάτου 20 Iουνίου 1959, σε εκδήλωση στα Aστέρια της Γλυφάδας, κέρδισε τον τίτλο της «Σταρ Eλλάς 1959»

O τίτλος αυτός, αλλά και η κοινή καταγωγή της με τον σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη στάθηκε η αφορμή ώστε να γίνει πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε τους πάντες να μιλούν για αυτή και να υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρεία παραγωγής ταινιών, τη Φίνος Φιλμ.

 Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά τη χρυσή περίοδο του Ελληνικού κινηματογράφου.

Μερικές από τις επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν οι ταινίες: "Μερικοί το προτιμούν κρύο", "Νόμος 4000", "Κορίτσια για φίλημα", "Στεφανία", "Μια κυρία στα μπουζούκια", "Οι θαλασσιές οι χάντρες" και πολλές άλλες.

Το 1976 παντρεύτηκε με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, τη Μαρία - Ελένη (πρώην σύζυγος του ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου). 

Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, τη Μάρθα (που είχε παντρευτεί τον Βλάσση Μπονάτσο). Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper