Επιβλητική εμφάνιση απο την ΑΕΚ. Με το ένα πόδι στους 32 μετά το 0-0 με την Μίλαν !

  • 03/11/2017 -
  • |

Επιβλητική εμφάνιση απο την ΑΕΚ. Με το ένα πόδι στους 32 μετά το 0-0 με την Μίλαν !

Οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ, είχαν επιβλητική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο όπου κυριάρχησαν και άγγιξαν το γκολ σε τρεις περιπτώσεις, είδαν τους Ιταλούς να ανεβαίνουν στην έναρξη της επανάληψης έχοντας δοκάρι, ωστόσο από εκεί και πέρα, αν το δούμε συνολικά η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και μετέτρεψε σε ομάδα ενός... πενταλέπτου την Μίλαν των 250.000.000 ευρώ! Οι «κιτρινόμαυροι», έκαναν πολύ καλό παιχνίδι τακτικά, με το 3-5-2 να λειτουργεί σε άμυνα - επίθεση και τους Γιόχανσον – Σιμόες να κυριαρχούν στην μεσαία γραμμή (για μεγάλο διάστημα). Εξαιρετικοί και οι Λόπες – Γκάλο στα πλάγια με αστείρευτες δυνάμεις και ανεβάσματα, αξεπέραστοι στην άμυνα Βράνιες-Τσόσιτς και Μπακάκης που ήταν παντού από αριστερά. Δεν υστέρησε κανείς για την ΑΕΚάρα,  που δεν λύγισε ούτε σήμερα από την Μίλαν, έχοντας την υποστήριξη του ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ κόσμου της, με τους Ενωσίτες να γεμίζουν σχεδόν το ΟΑΚΑ δημιουργώντας μαγική ατμόσφαιρα.

Ένα άριστο παιχνίδι έκανε στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ, που κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, κυριαρχώντας απέναντι στην Μίλαν. Το 3-5-2 του Μανόλο λειτούργησε ιδανικά τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι, με την Ένωση να κυκλοφορεί με ηρεμία την μπάλα και να βρίσκει λύσεις επιθετικά. Χαρακτηριστικό της εικόνας του α’ μέρους, ήταν οι τρεις τελικές που είχε για γκολ στο πρώτο 20λεπτο (και πέντε συνολικά στο ημίχρονο) η ΑΕΚ, που άγγιξε το γκολ στο δεκάλεπτο με διαγώνιο σουτ του Γκάλο, λίγο αργότερα με τετ-α-τετ του Λόπες (σε αντεπίθεση για σεμινάριο) και στο φινάλε με σέντρα-σουτ του εξαιρετικού Γκάλο. Συνολικά το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο… ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες του Χιμένεθ να έχουν εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά, που οφειλόταν (κυρίως) στο καταπληκτικό παιχνίδι που έκαναν στα χαφ οι Σιμόες – Γιόχανσον, οι οποίοι είχαν «καταπιεί» τους Μοντολίβο-Λοκατέλι-Τσαλχάνογλου, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να μην έχουν ανάπτυξη. Αυτό φαίνεται και από την μια τελική που είχαν σε 45 (!), κι αυτή με ένα σουτ του Μπονούτσι από… την σέντρα. Εξαιρετικά πήγε στο πρώτο ημίχρονο και η αμυντική διάταξη, με τον Μπακάκη να είναι τρομερός ως αριστερός στόπερ, απελευθερώνοντας και τον Λόπες, που με τις επελάσεις του από αριστερά δημιούργησε ρήγματα στην Μίλαν, ενώ κάτι ανάλογο συνέβαινε και από δεξιά με τον Γκάλο, που επίσης ήταν απειλητικός με τα ανεβάσματα του. Το παιχνίδι που έκανε η ΑΕΚ με σωστή διαχείριση του πρέσινγκ άγγιξε την τελειότητα και σαφέστατα το 0-0 της ανάπαυλας δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του α’ μέρους.

Στην επανάληψη, τουλάχιστον το πρώτο τέταρτο ανήκε στην Μίλαν, η οποία μπήκε πιο δυνατά και με την είσοδο του Σούσο δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Σπουδαιότερη φάση των Ιταλών το δοκάρι του Μοντολίβο στο 58’, ενώ σε δύο τρεις ακόμα περιπτώσεις που απείλησαν ο Ανέστης έδειξε ηρεμία και σταθερότητα και καθάρισε τον κίνδυνο, όπως το δυνατό σουτ του Τσαλχάνογλου. Οι «κιτρινόμαυροι», η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αντιμετώπισαν προβλήματα, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και είχαν «θέματα» στην κυκλοφορία. Σιγά-σιγά, όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ επανακτούσε τα πατήματα της, η είσοδος του Λιβάγια (αρχικά) και εν συνεχεία του Γαλανόπουλου «φρέσκαρε» την ομάδα και η κανονικότητα επέστρεψε στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα η Ένωση είχε δύο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις όπως το γύρισμα του Λόπες, η κεφαλιά του Λιβάγια και το σουτ του Γκάλο στο 70’ στο οποίο ο Ντοναρούμα είχε απάντηση. Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έβγαλε περισσότερες δυνάμεις και τρεξίματα, κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό και μάλιστα είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες με μακρινά σουτ Αραούχο – Γιόχανσον για να πάρει και το παιχνίδι.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper