ΥΠΕΣ: ?Αυτά προωθούμε για τους εργαζομένους Δήμων?

ΥΠΕΣ: ?Αυτά προωθούμε για τους εργαζομένους Δήμων?

Επιβεβαίωση του epoli.gr συνιστά η ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και για τους εργαζόμενους με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ, που απασχολούνται στους δήμους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ενημέρωσε για την πορεία διευθέτησης ορισμένων από τα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς, όπως είπε, «το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη δρομολογήσει σχετικές παρεμβάσεις».

Για το θέμα της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, ο υπουργός ενημέρωσε ότι, «προωθείται» και πως, «σύντομα θα οριστεί συνάντηση για τη συζήτηση του περιεχομένου της». Επίσης, ενημέρωσε ότι, η συγκρότηση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του πλαισίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, «βρίσκεται στη φάση του προσδιορισμού των μελών της».

Για το ζήτημα της δυνατότητας των δήμων να απασχολήσουν προσωπικό προερχόμενο από προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, για διαγωνισμούς που, μέχρι πρότινος, είχε ανασταλεί η έκδοση οριστικών πινάκων, ο υπουργός επισήμανε ότι, «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αναγκαίων στοιχείων και από τους τελευταίους δήμους, ώστε να προχωρήσει συνολικά η διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε για παρέμβασή του για τα ζητήματα τοποθετήσεων του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, δεσμευόμενος για παράθεση λεπτομερειών, ως προς τους όρους τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με όσα ισχύουν. 

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι, «τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι ανάγκες των ΟΤΑ, είναι δύο κύρια ζητήματα στα οποία επικεντρώνεται η πολιτική του υπουργείου, με διάθεση εξάντλησης των δυνατοτήτων για θετικές παρεμβάσεις».

Για τον υπουργό Εσωτερικών, ως τέτοιες κρίνονται οι σχετικές με τους εργαζόμενους διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4483/17, η υπογραφή ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., καθώς και η διάταξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου 2018.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper