Νέα προκήρυξη για ανανέωση των συμβάσεων Kαθαριότητας στα Yπουργεία

Νέα προκήρυξη για ανανέωση των συμβάσεων Kαθαριότητας στα Yπουργεία

Στην έκδοση νέας προκήρυξης αναμένεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας και Φύλαξης των Υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά Φορέων.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, έως 31.1.2018 τα Υπουργεία και οι εποπτευόμενοι από αυτά Φορείς πρόκειται να εκδώσουν προκήρυξη για την κάλυψη των αναγκών Καθαριότητας και Φύλαξης με ανώτατη διάρκεια της σύμβασης τους 18 μήνες και όχι πέραν της 15ης Μαΐου 2018.

Η προκήρυξη θα εγκριθεί από το ΑΣΕΠ και με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και κατά περίπτωση του αρμόδιου Υπουργού καθορίζονται τα απαιτούμενα προσόντα ανά ειδικότητα, η εξειδίκευση των κριτηρίων λαμβάνοντας υπ’ όψιν εξειδικευμένες ανάγκες για την λειτουργία των φορέων, η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε θέμα σχετικά με την διαδικασία πρόσληψης.

Η απασχόληση με τη συγκεκριμένη σύμβαση λήγει αυτοδίκαια την 15η Μαΐου του 2018 και έρχεται να καλύψει τυχόν κενό των Υπηρεσιών, όπου απασχολούνταν αυτό το προσωπικό κατά την 30η.6.2017.

Για την έκδοση της προκήρυξης από το Υπουργείο, ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να επικαλεστεί «ειδικά αιτιολογημένη απόφαση», προκειμένου να απασχοληθεί το προσωπικό που υπηρετούσε στους τομείς Καθαριότητας και Φύλαξης κατά την 30η.6.2017.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι, «η απασχόληση νοείται ως προσωρινό μέτρο κάλυψης των αναγκών για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν συνιστά παράταση, λήγει αυτοδίκαια με την έκδοση των οικείων προσωρινών πινάκων κατάταξης, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαρκέσεις πέραν της 15ης Μαΐου 2018».

Να σημειωθεί ότι, ρητά αναφέρεται πως, «η παροχή υπηρεσιών για τους εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές». Συνεπώς από την επέκταση της σύμβασης πέραν του 24μήνου απασχόλησης δεν προκύπτει αξίωση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αναφορικά με τους Προϊσταμένους οι οποίοι εξέδιδαν εντάλματα πληρωμής μισθοδοσίας για τους συμβασιούχους που υπηρετούσαν μετά την 30η Ιουνίου 2017 χωρίς να έχει ανανεωθεί η σύμβαση εργασίας, αυτά «δεν αναζητούνται και συμψηφίζονται με τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται».

Από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι θα προκληθεί δαπάνη η οποία θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά Φορέων και το ύψος της θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και την διάρκεια των συμβάσεων.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper