Πρόεδρος ΝΔ: ?Ιδιωτικοποιήσεις σε απορρίμματα, παιδεία, υγεία, δημόσιο?

Πρόεδρος ΝΔ: ?Ιδιωτικοποιήσεις σε απορρίμματα, παιδεία, υγεία, δημόσιο?

Κάνοντας λόγο για αξιολόγηση παντού «και χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες των λίγων που κρατάνε πίσω τα όνειρα των πολλών. Αλλά και με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας που στερεί από τους πολίτες την ελευθερία τους», στον άνεργο 40άρη, «που έχασε τη δουλειά του από την κρίση και πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα του βρει δουλειά στο Δημόσιο», ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στο κλείσιμο του 11ου συνεδρίου του Κόμματος, και την αναφορά του στο σχέδιο, «για την Ελλάδα που μας αξίζει», αναφέρθηκε εκτενώς και αναλυτικά στις ιδιωτικοποιήσεις στη Δημόσια Διοίκηση και τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

 

Οι αναφορές

«[...] Φίλες και φίλοι,

Στα χέρια σας κρατάτε ένα έντυπο που συμπυκνώνει το σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Είναι το δικό μας σχέδιο. Το σχέδιο αυτό, που θέτω προς έγκριση στο συνέδριο μας, στηρίζεται σε δύο άξονες:

Ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Έτσι ώστε με κινητήρια δύναμη τον ιδιωτικό τομέα και με τη στήριξη ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, αξιοκρατικού και αντιγραφειοκρατικού κράτους, να εκτινάξουμε την οικονομική ανάπτυξη και να κερδίσουμε την ευημερία. Όχι τη δανεική ευημερία, αλλά την πραγματική.  Αυτήν που θα κατακτήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Αυτό έκανε η Κύπρος, όπως μας είπε χθες ο Χάρης Γεωργιάδης, και τα κατάφερε. Αν τα κατάφερε η Κύπρος θα τα καταφέρουμε και εμείς. Θα επιστρέψουμε στους πολίτες τις ελευθερίες που συχνά τους στερεί το Κράτος.  Ώστε αυτοί να μπορέσουν να δημιουργήσουν, να παράγουν πλούτο.  Να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους.

Ο δεύτερος άξονας, εξίσου σημαντικός, είναι η διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.  Που εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες για όλους στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια.  Που εγγυάται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους κοινωνικά αδύναμους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση. Με το σχέδιό μας αλλάζουμε την Ελλάδα.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε τί χρειάζεται για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Υπάρχουν σήμερα επενδυτικά σχέδια εκατοντάδες χιλιάδες που, αν προχωρήσουν, θα απογειώσουν την Ελλάδα πιο γρήγορα κι από ό,τι φαντάζεται ο πιο αισιόδοξος πολίτης. Δεν μιλώ μόνο για το Ελληνικό ή τις Σκουριές. Είναι εκατοντάδες οι επενδύσεις που δεν προχωρούν.

Επενδύσεις στον τουρισμό, σε θεματικά πάρκα, συνεδριακά κέντρα, κέντρα φιλοξενίας της τρίτης ηλικίας, ιδιωτικά γήπεδα και προπονητήρια για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Επενδύσεις στις μεταφορές, στους νέους οδικούς άξονες στην περιφέρεια και την Αττική, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, σε μαρίνες, στην αναβάθμιση των αεροδρομίων, δικό μας έργο, έργο της Κυβέρνησης Σαμαρά, σε υδατοδρόμια.

Επενδύσεις στην ενέργεια: διασυνδέσεις των νησιών, νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, νέοι αγωγοί φυσικού αερίου και σταθμοί υγροποιημένου αερίου, επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας και τη γεωθερμία.

Επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες, σε νέας γενιάς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, σε οπτικές ίνες και γρήγορο internet στα σπίτια και στις επιχειρήσεις.

Επενδύσεις στη βιομηχανία, στα τρόφιμα, τα ποτά, στα πλαστικά, στον πρωτογενή τομέα.

Επενδύσεις σε logistics και εμπορευματικά κέντρα. Επενδύσεις στον ορυκτό μας πλούτο, στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ναι, με τους ιδιώτες.

Επενδύσεις σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, που θα φέρουν χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό.

Επενδύσεις με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στις υποδομές του δημοσίου και στο ψηφιακό Κράτος (Δικαιοσύνη, Πολεοδομία, Τελωνεία, Δασολόγιο, ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους).

Επενδύσεις στην αγορά, την κατασκευή αλλά και την επισκευή των ακινήτων, που έχει τεράστιες δυνατότητες αν πάψουμε επιτέλους να την υπονομεύουμε. 

Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται για να γίνουν αυτές οι επενδύσεις. Και είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται πράξη. Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Έτοιμοι να αναδείξουμε και να μεγιστοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική διεθνώς. Έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους. Ξεκινώντας με το φόρο στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ και συνεχίζοντας με τις εργοδοτικές εισφορές. Και αυτή η δέσμευσή μου είναι αδιαπραγμάτευτη.

Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Διότι για μας Αναδιανομή και Ανάπτυξη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Έτοιμοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το Κράτος. Με αξιολόγηση παντού και χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες των λίγων που κρατάνε πίσω τα όνειρα των πολλών. Αλλά και με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας που στερεί από τους πολίτες την ελευθερία τους.

Έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών. Χωρίς άβατα στα Εξάρχεια και στην δυτική Αθήνα. Με μια περήφανη αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη.

Έτοιμοι να φτιάξουμε μια Παιδεία ανταγωνιστική. Με αυτόνομα σχολεία και ποιοτικά πανεπιστήμια συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας. Δημόσια αλλά, ναι, και ιδιωτικά. Επιτέλους!

Ανοίγω μια παρένθεση. Δεν θα ανεχτώ ούτε λεπτό τη θλιβερή εικόνα παρακμής που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια Πανεπιστήμια. Όπου στο όνομα του δήθεν ασύλου τα Πανεπιστήμια έχουν παραδοθεί σε κάθε είδους τραμπούκους. Τα φαινόμενα ανομίας θα παταχθούν από την πρώτη μέρα - τελεία και παύλα.

Διότι να είμαστε μόνο έτοιμοι, αλλά και αποφασισμένοι.

Έτοιμοι να προωθήσουμε μια επαγγελματική εκπαίδευση που δεν θα είναι λύση ανάγκης, αλλά συνειδητή επιλογή ευκαιρίας.

Έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύγχρονο αποτελεσματικό σύστημα Υγείας. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Με έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Έτοιμοι να εφαρμόσουμε μια βιώσιμη πολιτική για το Περιβάλλον και την αναχαίτιση των δραματικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Και έτοιμοι να ενισχύσουμε τους βασικούς θεσμικούς πυλώνες της Δημοκρατίας μας.

Τη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τον Κοινοβουλευτισμό, προωθώντας συστηματικά και αδιαπραγμάτευτα τη διαφάνεια και τη λογοδοσία παντού. 

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούργιο Σύνταγμα στη χώρα. Ένα σύγχρονο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της Νέας Ελλάδας, θα εγγυάται σταθερότητα και θα διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του πολιτεύματός μας. Και κυρίως θα απελευθερώνει τη δημιουργικότητα του Έλληνα από τα δεσμά του κρατισμού.

Είμαστε έτοιμοι!  Το ξέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Και είναι χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε το σχέδιό μας, τις αρχές και τις θέσεις μας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της χώρας. Και αυτό θα το κάνουμε μαζί, δεν αρκεί ένας, όλοι μαζί. Να μιλήσουμε σε κάθε άνεργο 40άρη που έχασε τη δουλειά του από την κρίση και πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα του βρει δουλειά στο Δημόσιο. Όλοι μαζί σε κάθε νέα και κάθε νέο που είναι σήμερα 20 - 25 ετών και νομίζει ότι θα ζει για πάντα σε μια παρατεταμένη κρίση. Και που δεν αρκείται σε ένα εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ γιατί αυτό που ζητά είναι ευκαιρίες απασχόλησης και όχι επιδόματα ανέχειας. 

Να μιλήσουμε σε κάθε εργαζόμενο των 360 ευρώ που απελπίζεται όσο αισθάνεται ότι η εργασία είναι στυγνή εκμετάλλευση δίχως προοπτική. Σε κάθε επαγγελματία που θεωρεί - και δικαιολογημένα - ότι το Κράτος έχει καταλήξει να είναι συνέταιρος στη δουλειά του. Να μιλήσουμε σε κάθε ευσυνείδητο δημόσιο υπάλληλο που βλέπει να μην αναγνωρίζεται η δουλειά του. Σε κάθε συνταξιούχο που είδε το σχεδιασμό της ζωής του να ανατρέπεται και έχασε την πίστη του ότι θα προλάβει να δει καλύτερες μέρες. Σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που είδαν την ακίνητη περιουσία τους να απαξιώνεται και να εξανεμίζεται. Σε κάθε συνεπή δανειολήπτη που η κρίση τον γονάτισε και τώρα βλέπει - εντελώς απροστάτευτος - το σπίτι του στους πλειστηριασμούς.

Πρέπει να μιλήσουμε σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας. Να τους εξηγήσουμε το σχέδιό μας, να τους αποδείξουμε την ετοιμότητά μας. Να εμπνεύσουμε την ελπίδα μιας διαφορετικής Ελλάδας. Μιας καλύτερης Ελλάδας. 

Και καθώς μπαίνουμε στο 2018, αυτό το μήνυμα - το μήνυμα του Συνεδρίου μας - θα φροντίσουμε να φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για να πείσουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση τους στο σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Κυρίως οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.  Οι μακροχρόνια άνεργοι να είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από την επενδυτική έκρηξη και τις νέες δουλειές που η πολιτική μας θα δημιουργήσει. Όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας θα κερδίσουν από την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.  Αυτοί που αισθάνονται ότι δεν έχουν θέση σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει ραγδαία θα ωφεληθούν πρώτοι από την πρόσβαση σε εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης.

Τα νέα παιδιά θα μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε ένα πρότυπο σχολείο που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν περαιτέρω τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Έχω δεσμευτεί για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, στο οποίο οι μαθητές θα μπαίνουν με εξετάσεις.

Η γενιά των 360 ευρώ να γνωρίζει ότι καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της επιβίωσης της επιχείρησης. Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται στην αύξηση του μισθού τους.

Ξέρω καλά πώς θα απαντήσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στην πρόταση μας. Θα επιχειρήσουν και πάλι να την διαστρεβλώσουν για να διχάσουν. Θα πουν ότι εμείς εκφράζουμε την ελίτ και αυτοί το λαό.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχουν δύο Ελλάδες: αυτοί και εμείς – το Ναι και το Όχι – οι πατριώτες και οι προδότες – οι καλοί και οι κακοί. Απαντήστε τους. Δεν είναι ο λαϊκιστής που εκφράζει τα αληθινά συμφέροντα του λαού. Είναι αυτός που λέει την αλήθεια στο λαό, και που δείχνει την έξοδο από την κρίση με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Πείτε τους ότι οι διαχωρισμοί του χθες δεν έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα που ενώνει δυνάμεις και δεν διχάζει τους πολίτες.

Πείτε τους ότι η Ελλάδα είναι μια [...].»


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper