Κυρ. Μητσoτάκης: ?Δεν θα δεχτούμε μονιμοποιήσεις έκτακτων συμβασιούχων?

Κυρ. Μητσoτάκης: ?Δεν θα δεχτούμε μονιμοποιήσεις έκτακτων συμβασιούχων?

Ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση ανάληψης της πρωθυπουργίας, αλλά και ότι, δεν θα προβεί, αντίστοιχα, σε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αναφορά του στο Δημόσιο, στη μεγάλη του συνέντευξη στο Capital.gr και τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή.

Στην ίδια συνέντευξη, υπεραμύνεται της αξιολόγησης στο Δημόσιο, με στόχο την επιβράβευση των «καλών δημοσίων υπαλλήλων» και τη βελτίωση των «προβληματικών».

 

Ολόκληρη η απάντηση

«….Αυτήν την καραμέλα την έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα, δυστυχώς, το Κράτος μεγαλώνει, αντί να συμμαζεύεται, με πολλούς διορισμούς, οι οποίοι γίνονται δεξιά και αριστερά. Με πάρα πολλούς συμβασιούχους, τους οποίους ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να μονιμοποιήσει. Και όλα αυτά φυσικά γίνονται.

…Το δικό μου βεβαρυμένο παρελθόν, το οποίο μου καταλογίζεται δεν είναι αυτό, είναι άλλο. Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και αυτό ανήκει σε μια άλλη εποχή. Αλλά στο ζήτημα των συμβασιούχων, θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Δεν πρόκειται να δεχθούμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, οι οποίες αντιβαίνουν στο Σύνταγμα. Αλλά δεν πρόκειται να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι θα αναγνωριστεί η δουλειά τους. Θα αξιολογηθούν και οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιβραβεύονται και στους προβληματικούς δημοσίους υπαλλήλους να τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Είμαι, λοιπόν, πάρα πολύ ξεκάθαρος. Και απαντώ, για άλλη μια φορά, για πολλοστή φορά, στην κυβερνητική προπαγάνδα με ένα συνεκτικό σχέδιο αλλαγών στο Δημόσιο, που θα το κάνουν πιο φιλικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, με πολύ μεγαλύτερη έμφαση και έφεση στις νέες τεχνολογίες. Και κυρίως ένα Δημόσιο το οποίο θα μπορεί να αξιολογεί και να αξιοποιεί το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό του.»


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper