ΥΠΕΣ: ?Έρχεται ο διαγωνισμός - Χρόνος παραμονής στις θέσεις Καθαριότητας?

ΥΠΕΣ: ?Έρχεται ο διαγωνισμός - Χρόνος παραμονής στις θέσεις Καθαριότητας?

«Από μέρα σε μέρα βγαίνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό». Αυτό απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε δημοσιογραφική ερώτηση, για τις μόνιμες θέσεις καθαριότητας δήμων και την επικείμενη Προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

«Ουσιαστικά απαντάμε στο μεγαλύτερο βαθμό στο θέμα της καθαριότητας. Οι δήμοι επέλεξαν με βάση τις ανάγκες τους και τα έσοδά τους. Διότι οι ανάγκες μπορεί να καταλήγουν σε έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά θα πρέπει να μπορείς να τις καλύψεις και με βάση τα έσοδά σου. Προσδιορίσανε τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν στο συγκεκριμένο τομέα, παύει αυτό το καθεστώς των ομήρων συμβασιούχων και μιλάμε για ένα ανοιχτό όχι φωτογραφικό διαγωνισμό, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη», συμπλήρωσε μιλώντας στον RealFM.

Στο ερώτημα της απόσπασης εργατών καθαριότητας σε γραφεία, με αποτέλεσμα οι θέσεις αυτές να χρίζουν πάλι πλήρωσης, ο κ. Σκουρλέτης, είπε:

«Προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παραμονής σε αυτές τις θέσεις. Δεν μπορεί δηλαδή να αποσπαστεί κάποιος, τουλάχιστον για αρκετά χρόνια. Ενδεχομένως για λόγους υγείας να υπάρξουν εξαιρέσεις».

Συμπληρώνοντας τις αυτοδιοικητικές του αναφορές, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής στις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές, λέγοντας:

«Από τη στιγμή που μιλάμε για την απλή αναλογική αυτό φέρνει μεγάλες ανατροπές σε όλο το σύστημα διακυβέρνησης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Περιφερειακοί θα βγαίνουν με βάση την πρότασή μας, θα βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή και στη δεύτερη Κυριακή θα πηγαίνουν οι επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να αποστερήσουμε τη δυνατότητα που έχει ο κόσμος για να ψηφίζει τον δήμαρχό του. Άρα να πάμε σε μία πρόταση έμμεσης εκλογής, όπως ίσχυε παλαιότερα στην Ελλάδα, πριν από το 1967. Αν και έχει τη λογική του, σε αυτή τη φάση νομίζω ότι δεν είναι κάτι που ταιριάζει με την δική μας παράδοση».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper