Κυρ. Μητσοτάκης: ?Έτσι θα λειτουργεί το Δημόσιο επί των ημερών μου?

Κυρ. Μητσοτάκης: ?Έτσι θα λειτουργεί το Δημόσιο επί των ημερών μου?

Ευρέως σε θέματα Δημοσίου, αναφέρθηκε σε κοινή συνέντευξη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Θεσσαλονίκη», «Focus FM», «FM 100», σήμερα και στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κεντρική Μακεδονία.

 

Οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο

  • Δεν θα απολυθεί κανείς μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Διότι καταρχάς η μονιμότητα προστατεύεται συνταγματικά. Είναι ορισμένα πράγματα τα οποία φαίνεται ότι τα ξεχνάμε. Αλλά και διότι δεν θεωρώ ότι μία πολιτική οριζόντιων απολύσεων είναι χρήσιμη σήμερα για τη δημόσια διοίκηση. Και σας το λέω επειδή διαχειρίστηκα αυτό το χαρτοφυλάκιο.
  • Υπάρχει, λοιπόν, σημαντικό περιθώριο εξορθολογισμού των δομών και μετακύλισης, μέσω της κινητικότητας, δημοσίων υπαλλήλων εκεί που πραγματικά θα είναι χρήσιμοι. Δεν πρόκειται να παραμείνουν άνθρωποι σε θέσεις που δεν έχουν κανένα ρόλο ύπαρξης και κανένα ουσιαστικό αντικείμενο. Βεβαίως και μπορεί να μετακινηθούν κάπου αλλού. Βεβαίως και θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα για να δούμε αν υπάρχουν, που υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παρέχει καλύτερα και φθηνότερα υπηρεσίες σε σχέση με το Δημόσιο. Βεβαίως και -θέλω να το τονίσω αυτό- δεν πρόκειται εμείς να αναπαράγουμε τις στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων, κολλητών φίλων, συγγενών που διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις καινούριες δομές που δημιουργεί. Προσέξτε, όταν αναφέρομαι σε δημόσιους υπαλλήλους, αναφέρομαι σε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν αναφέρομαι στις στρατιές των μετακλητών. Αυτοί θα φύγουν την επόμενη μέρα. Όπως θα καταργηθούν και οι περιττές δομές τις οποίες έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αυτοί οι ειδικοί αναπληρωτές, γραμματείς, όπου -ισχυριζόμενος ότι κάνει δήθεν αξιοκρατικές δομές- στην ουσία δημιουργεί μία τελείως περιττή δομή στη διοίκηση για να τη στελεχώσει πάλι με κολλητούς, συγγενείς και φίλους.
  • Επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Αλλά εάν σε μία υπηρεσία -παραδείγματος χάρη, καθαριότητος- η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα με χαμηλότερο κόστος, πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής -το τονίζω- δεν θα χρειάζεται ενδεχομένως να προσλαμβάνουμε ως τακτικό προσωπικό του δημοσίου μάγειρες ή καθαρίστριες. Διότι αυτές οι  υπηρεσίες ναι, πρέπει να παρέχονται και θα παρέχονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό αφορά το μέλλον, όχι το παρελθόν.
  • Οι διορισμοί στο Δημόσιο, οι προσλήψεις στο Δημόσιο πρέπει να γίνονται ως αποτέλεσμα ενός αυστηρού προγραμματισμού, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και με βάση ξεκάθαρες προτεραιότητες. Παραδείγματος χάρη, νοσηλευτές. Το λέμε τόσες φορές, αλλά όταν γεμίζουμε την Ε.Ρ.Τ. και συμπληρώνουμε τους ετήσιους αριθμούς προσλήψεων με κομματικούς στρατούς, προφανώς δεν περισσεύουν δημόσιοι υπάλληλοι για θέσεις αιχμής.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper