Συντονιστής έκδοσης:

Χάρης Λεμπιδάκης

Demy: Mιλά για την πορεία της, τα ups και τα downs της, την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό

Demy: Mιλά για την πορεία της, τα ups και τα downs της, την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό

σε μία καλλιτεχνικά ώριμη φάση, κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα της, διασκευάζοντας κομμάτια των Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, Ξαρχάκου και Σπανού. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια μιλά στο ethnos.gr για την πορεία της, τα ups και τα downs της, την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό και παρουσιάζει αποκλειστικά μία πρώτη «γεύση» από το album «Retro Spective», που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου .

Πώς πήρες την απόφαση να διασκευάσεις τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών;

Η αρχική ιδέα και πρόταση ήταν του καλού μου συνεργάτη Νίκου Τάγη. Πρόκειται για τραγούδια που είναι μέρος της εθνικής μας περιουσίας, τραγούδια που πρέπει να μάθουν και οι νεότερες γενιές. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που με ώθησε να κάνω αυτό το album, που έχει τίτλο «Retro Spective. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε πολλή μικρή ηλικία στο σπίτι να τραγουδάω το «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη» του Διονύση Σαββόπουλου στο πιάνο, το «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» στη χορωδία και όλα τα τραγούδια του δίσκου και πολλά ακόμα να τα ακούμε σε οικογενειακά ταξίδια. Είναι μεγάλη η τιμή και η ευκαιρία που μου δόθηκε να τραγουδήσω και να «πειράξω» αυτά τα σπουδαία τραγούδια.

Τι διαφορετικό θα έχει αυτό το project σε σχέση με παρόμοιες διασκευές που έχουν γίνει κατά καιρούς;

Γενικά, τα πιο «μεγάλα» τραγούδια σε όλα τα είδη μουσικής είναι και τα πιο πολυδιασκευασμένα. Κάθε καλλιτέχνης βάζει τη δική του πινελιά, εκπροσωπεί την εποχή του και τη ματιά του απέναντι στο κάθε τραγούδι που διασκευάζει. Στο συγκεκριμένο project θα ακούσετε minimal electropop διασκευές που έχουν γίνει με πολύ σεβασμό στα αυθεντικά τραγούδια, με στόχο να αποδίδουν και να εμπνέουν τα συναισθήματα της μελωδίας και του στίχου του κάθε τραγουδιού.

Το εν λόγω project σηματοδοτεί μια «στροφή» στην καριέρα σου ή το προσωπικό μουσικό σου ύφος;

Θα έλεγα ότι είναι η ευκαιρία μου να «πειράξω» τραγούδια τα οποία είχα την τύχη να ακούω και να τραγουδάω μεγαλώνοντας, να πειραματιστώ κι εγώ σε μουσικές διαφορετικές από αυτές που με γνώρισε ο κόσμος και να συστήσω, ενδεχομένως, μερικά σπουδαία ελληνικά τραγούδια σε νεότερες γενιές.

Δισκογραφία, εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε πέντε μιούζικαλ και μια ταινία, Eurovision, συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ... πώς συνδυάζονται όλα αυτά;

Ξεχνάς ένα πτυχίο Νομικής που ευελπιστώ μέσα στο 2019 να πάρω! Με πολλή δουλειά, όρεξη και πειθαρχία συνδυάζονται. Υπάρχουν περίοδοι που έχω πιέσει τον εαυτό μου παραπάνω από το φυσιολογικό, σε σημείο που σταμάτησα να απολαμβάνω αυτό που κάνω. Αυτό είναι ένα όριο που δεν θέλω να ξαναπεράσω! Πάντα, όμως, πιέζω τον εαυτό μου και προσπαθώ να τον ξεπερνώ.

Θ' άφηνες το τραγούδι για την υποκριτική;

Το τραγούδι δε λείπει ποτέ από τη ζωή μου, ούτε μια μέρα. Επαγγελματικά θα μπορούσα ενδεχομένως να κάνω μια παύση κάποια στιγμή για να επικεντρωθώ στην υποκριτική, αλλά η μουσική θα υπάρχει στην καθημερινότητά μου απαραιτήτως.

Από την παρθενική σου εμφάνιση και το hit «Μια ζωγραφιά» του 2011 στο σήμερα... πόσο και πώς έχει αλλάξει η Demy;

Πολύ και με πολλούς τρόπους. Στα επαγγελματικά, έχω μάθει να ζυγίζω και να κρίνω καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μου, να κάνω τις επιλογές μου και να κυνηγάω μόνη μου αυτά που θέλω. Έμαθα ότι δεν πρέπει να περιμένεις τίποτα από κανέναν. Σίγουρα, κάθε μέρα που περνάει νιώθω πιο έντονα την ευθύνη αυτού που κάνω κυρίως απέναντι στον εαυτό μου αλλά και προς τον κόσμο. Σέβομαι και εκτιμώ τον κόσμο που με ακολουθεί και θέλω να βλέπει από εμένα τον καλύτερο μου εαυτό.

Έχει αλλάξει η σχέση σου με το κοινό με το πέρασμα του χρόνου; Πώς αισθάνεσαι πλέον πριν βγεις στη σκηνή;

Θα έλεγα ότι επικοινωνώ πια καλύτερα με το κοινό, έχω την ηρεμία ώστε να παίρνω το χρόνο μου πάνω στη σκηνή και να απολαμβάνω τη στιγμή και την επαφή. Επίσης, σκέψου ότι υπάρχουν fans μου που με ακολουθούν από την αρχή, οι οποίοι ήταν στο Γυμνάσιο και τώρα πια είναι φοιτητές! Τους νιώθω σαν δικούς μου ανθρώπους!

Μια καριέρα έχει τις κορυφές και τα χαμηλά της. Ποια είναι η ψυχολογία ενός καλλιτέχνη όταν βιώνει αυτά τα χαμηλά; Πώς τα διαχειρίζεται για να επανέλθει;

Θυμάμαι από τα πρώτα πράγματα που μου είπε ο manager μου στο ξεκίνημα, όταν πολύ γρήγορα είχε έρθει η επιτυχία με τα πρώτα τραγούδια, ήταν ότι δεν θα είναι πάντα έτσι, ότι θα υπάρξουν περίοδοι που τα μάτια δε θα είναι όλα πάνω μου και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε (ψυχολογικά). Ήθελε να έχω στο μυαλό μου δηλαδή ότι και τα χαμηλά είναι κάτι αναπόφευκτο. Δεν είχα ποτέ, όμως, την ανάγκη για ακατάπαυστη αναγνώριση, δημοσιότητα, προβολή. Στο χώρο αυτό μπήκα επειδή έκανα αυτό που αγαπούσα και είχα την ευτυχία να έχω την ανταπόκριση του κόσμου. Φυσικά, αν κάποια στιγμή η μουσική σου δεν έχει ανταπόκριση, θα σε επηρεάσει ψυχολογικά, αλλά πολλές φορές είναι και μια κατευθυντήρια γραμμή και τροφή για περισσότερη δουλειά.

Ποιες είναι εκείνες οι αποφάσεις που θα έλεγες ότι αποδείχθηκαν λανθασμένες στην καριέρα σου, για τις οποίες μετανιώνεις;

Είμαι ευγνώμων για όλα, τα σωστά, τα λάθη, τα εύκολα και τα δύσκολα. Όλα με έχουν διδάξει κάτι. Σίγουρα εκ των υστέρων, με αυτά που έμαθα από τα λάθη μου θα μπορούσα να τα κάνω πιο σωστά, και ευτυχώς έχω την ευκαιρία να τα κάνω πιο σωστά τώρα και στο μέλλον. Αλλά αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που έρχεται μόνο με την εμπειρία και μέσα από τα λάθη.

Έχεις αδικήσει ποτέ συνεργάτες και κοντινά σου πρόσωπα;

Θέλω να πιστεύω πως όχι. Έμαθα από το σπίτι μου να φέρομαι σε όλους τους ανθρώπους με ευγένεια και σεβασμό. Πολλές φορές, αδικώ τον εαυτό μου προκειμένου να προστατεύσω τους γύρω μου, αλλά και αυτό είναι κάτι που μεγαλώνοντας αλλάζω.

Η προσωπική σου ζωή, αν και δεν την προβάλλεις, έρχεται συχνά στα φώτα της δημοσιότητας. Πώς το αντιμετωπίζεις εσύ αυτό και πώς ο σύντροφός σου, ο οποίος δεν ανήκει στο χώρο της showbiz;

Έμαθα απλά να το αποδέχομαι. Στο ξεκίνημά μου ήταν κάτι που μου ήρθε απότομο και δεν ήθελα να το αποδεχτώ. Όμως, τώρα πια το αντιμετωπίζω με χιούμορ και δεν αφήνω τίποτα να με επηρεάσει. Αντίστοιχα, και ένας άνθρωπος που είναι μαζί μου ξέρει εκ των πρότερον ότι θα υπάρξει και αυτό.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος