O Υπουργός Εσωτερικών για συμβασιούχους, προσλήψεις στο Δημόσιο, αυξήσεις...

O Υπουργός Εσωτερικών για συμβασιούχους, προσλήψεις στο Δημόσιο, αυξήσεις...

Ότι, ακόμη δεν έχει τον ακριβή αριθμό των συμβασιούχων κι άλλων κατηγοριών εργαζομένων στο Δημόσιο, ότι οι προλήψεις θα γίνονται με 4ετη προγραμματισμό στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναλάβουν σοβαρές αρμοδιότητες και θα αξιολογούνται για το έργο τους, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΪ.

«Εμείς θέλουμε ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη κι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα έχουν πολύ μεγάλη συμβολή, καθοριστική συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια. Τι πρόκειται να κάνουμε: Πρώτον, ένα πακέτο μέτρων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός από τις προγραμματικές δηλώσεις. Περνάμε σοβαρές αρμοδιότητες που υπήρχαν έως τώρα στην κανονική ιεραρχία των Υπουργείων, στους Γενικούς Διευθυντές το δικαίωμα της υπογραφής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επανέλθουμε με μία αξιολόγηση αυτού του συστήματος, προκειμένου να δούμε ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος για να τοποθετούνται οι Γενικοί Διευθυντές. Προχωράμε στο θεσμό του Υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα που προέρχεται από το Δημόσιο και έχει στην ευθύνη του το προσωπικό και τα οικονομικά σε κάθε Υπουργείο. Κάνουμε συνολικό 4ετη προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο, βλέποντας συνολικά τις ανάγκες κατά κλάδο και τομέα, κρατώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και τις υποχρεώσεις που έχει η Χώρα μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση από τα στοιχεία που έχω υπόψη μου, είχε ξεφύγει κι από τον κανόνα 1:1. Στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό που είδαμε ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες, 1.500 ειδικοί φρουροί θα προσληφθούν για να στελεχώσουν τις ομάδες της Αστυνομίας που περιπολούν, καθώς και περίπου 2.500 νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία κι 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να βγει το 1:5 σε καμία περίπτωση, επομένως θα πρέπει να υλοποιήσουμε έναν 4ετη προγραμματισμό, ο οποίος θα έχει κατανομή ετήσια κατά κλάδο και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες», είπε.

«Οι εργαζόμενοι του Δημόσιο Τομέα είναι σύμμαχοι και συνεργάτες της Κυβέρνησης μας. Θα δουλέψουμε μαζί. Θα κάνουμε όλοι μαζί τα καθήκον μας. Θα βελτιωνόμαστε όλοι μαζί κάθε μέρα, γιατί η πρώτη μορφή αξιολόγησης είναι αυτή που κάνει κάθε εργαζόμενος όταν πηγαίνει το μεσημέρι σπίτι του και σκέφτεται τι προσέφερε στην υπηρεσία του», ολοκλήρωσε ο Υπουργός.   

«Φραγκάκι, υπάρχει ήδη. Η εισοδηματική ανακούφιση από τη μείωση της φορολογίας (σσ προγραμματικές δηλώσεις Κυβέρνησης). Θα ξεκινήσουμε με αυτό κι εδώ είμαστε να δούμε τις ανάγκες που χρειάζονται», απάντησε στο κλείσιμο ο κ. Θεοδωρικάκος, απαντώντας στο δημοσιογραφικό ερώτημα εάν υπάρχει "φραγκάκι" (αύξηση) για τους δημοσίους υπαλλήλους.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper