Η συνταγή της Ελένης Μενεγάκη για τέλεια τρουφάκια

Η συνταγή της Ελένης Μενεγάκη για τέλεια τρουφάκια

Στην κουζίνα της εκπομπής της μπήκε η Ελένη Μενεγάκη και αυτή τη φορά όχι να μαγειρέψει μαζί με κάποιον σεφ.

Η παρουσιάστρια έπιασε τηγάνια και κουτάλες και άρχισε να μαγειρεύει. Η Ελένη Μενεγάκη, η οποία είναι γνωστό ότι αγαπά τη μαγειρική, έφτιαξε τρουφάκια, καλώντας τους τηλεθεατές της να τα φτιάξουν. Μάλιστα, πόσταρε τη συνταγή σε InstaStory, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες με τα τρουφάκια που έφτιαξε.

Η συνταγή για τρουφάκια της Ελένης Μενεγάκη

Υλικά

  • 200 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτας
  • 250 ml βιτάμ cremefine για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά 
  • 150 γρ. βιτάμ κλασσικό
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 450 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροσπασμένα
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν η κουβερτούρα, το βιτάμ cremefine για ζαχαροπλαστική και το βιτάμ κλασσικό, ανακατεύοντας τακτικά με κυκλικές κινήσεις και το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά όταν έχουν λιώσει τα υλικά.
  • Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια των 15-20 γρ. φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  • Περνάμε την επικάλυψη που επιθυμούμε.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper