Την ώρα που μας βομβαρδίζουν με τρόμο η " νορμάλ " κακοκαιρία συνεχίζεται φυσιολογικά !

Την ώρα που μας βομβαρδίζουν με τρόμο η  νορμάλ  κακοκαιρία συνεχίζεται φυσιολογικά !

Να δω που θα φτάσει αυτή η καταστροφολογία στην Ελλάδα... Με μια ονομασία που πραγματικά ειναι αστεία " Ηφαιστίων " και με μεγάλη υπερβολή στις προβλέψεις και φόβο προς τους πολίτες συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία στην Ελλάδα.  Τα φαινόμενα μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν στις συγκεκριμένες περιοχές (στη Μακεδονία έχουν παρουσιάσει ύφεση, αλλά το κρύο είναι τσουχτερό), συμπεριλαμβανομένου της Θράκης, της Κρήτης (με χιόνια στα ορεινά) και των Κυκλάδων. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα με αναμμένες τις μηχανές τους, ειδικά στις Εθνικές Οδούς.

Από το βράδυ της Κυριακής , πυκνό χιόνι πέφτει, λοιπόν, στα βόρεια και δυτικά της Αττικής ( σε καμία περίπτωση εντός Αττικής που έλεγαν ) , ενώ βροχοπτώσεις και χιονόνερο καταγράφεται στα κεντρικά και νότια του νομού. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι θυελλώδεις άνεμοι και με τις πτώσεις δένδρων σε πολλές περιοχές, όπως στα Μελίσσια, στο Μαρούσι.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις σημειώνονται και στη Βοιωτία, αλλά και στην Εύβοια, ενώ δεν αποκλείεται αντίστοιχα φαινόμενα να παρατηρηθούν και στα νησιά των βόρειων Κυκλάδων.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (06/01) τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται, μάλιστα, να ενταθούν, πλήττοντας κατά κύριο λόγο τη βορειοδυτική Αττική, την ανατολική Βοιωτία και την κεντρική Εύβοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιόνια πέφτουν ή θα πέσουν στο σύνολο των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα πεδινά και νησιωτικά τμήματα.

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στην Κρήτη, όπου σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις στα παράλια και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, η ένταση των οποίων φθάνει κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να αγγίξουν ακόμη και τα 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Οι ριπές κατά τόπους, όπως στο Λαύριο, φτάνουν ακόμα και 11 μποφόρ.

Στο πλαίσιο αυτό, η κρατική «μηχανή» έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία προ ολίγων ημερών αποκλείστηκε για αρκετές ώρες, εγείροντας έντονες αντιδράσεις και προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper