Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ξεκινάει η δίκη Τοπαλούδη !

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ξεκινάει η δίκη Τοπαλούδη !


Αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός της αίθουσας, για τον φόβο επεισοδίων. Θα καταθέσουν περίπου δέκα μάρτυρες. Το άψυχο σώμα της νεαρής φοιτήτριας εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου, το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018. Οι δύο δράστες κατηγορούνται ότι την βίασαν, την ξυλοκόπησαν και την πέταξαν -σχεδόν λιπόθυμη- σε γκρεμό.

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της υπόθεσης επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης , αν η δίκη διεξαγόταν στην Ρόδο όπου και διαπράχθηκε το έγκλημα.
Η δίκη έχει αριθμό 1 στο πινάκιο και έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου δέκα μάρτυρες. Εκτιμάται πως θα απαιτηθεί άλλη μία ή και περισσότερες δικάσιμοι, πριν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα τόσο κατά την μεταφορά των δύο νεαρών κρατουμένων, όσο και εντός και εκτός της αίθουσας για τον φόβο επεισοδίων.


Σήμερα, η οικογένεια της φοιτήτριας θα έρθει, για πρώτη φορά, αντιμέτωπη με τους δύο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία και βιασμό, 20 και 21 χρονών, για τους οποίους ο πατέρας του θύματος ζητά να μην τύχουν καμίας επιείκειας δηλώνοντας πως αυτό που περιμένει από όλη την διαδικασία είναι να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζει η δική του.

Ερωτηθείς για την πρώτη συνάντησή του με τους δράστες της άγριας δολοφονίας της Ελένης, ο Γιάννης Τοπαλούδης, τόνισε ότι είναι “ανώφελο που θα συναντήσουμε τους δολοφόνους της κόρης μας, γιατί τους δίνουμε αξία”.
“Το μόνο βλέμμα που αξίζουν είναι να τα κοιτάξουμε ως παράδειγμα προς αποφυγήν”, τόνισε και ζήτησε εκ νέου την καταδίκη τους, “σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα”, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αυστηροποίησής του για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας και θείος του θύματος, Ευ.Γκιούγκης, σημείωσε ότι “έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης” και αρκέστηκε να τονίσει ότι, “οι γονείς της έχουν καταστραφεί, τους ρήμαξαν τη ζωή αυτά τα δύο υποκείμενα


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος