Συνέντευξη στο Newspistol.gr : Ο Γιάννης Διακονικόλας αποκαλύπτει μικρά μυστικά της μεγάλης του αγάπης !

Συνέντευξη στο Newspistol.gr : Ο Γιάννης Διακονικόλας αποκαλύπτει μικρά μυστικά της μεγάλης του αγάπης !

Ο Γιάννης Διακονικόλας μίλησε αποκλειστικά στο Newspistol.gr και μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του για την υποκριτική , το πόσο δύσκολο είναι να διεκδικήσει το δικό του όνειρο αλλά και το πόσο πρέπει να τσαλακώνει τον εαυτό του ένας ηθοποιός για να βρεθεί στο προσκήνιο. 

- Η υποκριτική πως προκύπτει στην ζωή σου ;
Από πολύ μικρός μ' άρεσαν τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Στο σχολείο και συγκεκριμένα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο συμμετείχα σ' όλες τι μουσικοθεατρικές παραστάσεις που κάναμε, όσο είχαμε βέβαια δάσκαλο που να μας παρακινεί προς τα εκεί, γιατί μεγάλωσα σε χωριό και ο κόσμος εκεί τότε δεν ήταν τόσο εξοικειωμένος σ' αυτά. Στα 6 μου χρόνια ήθελα να γίνω τραγουδιστής το έλεγα και στους δικούς μου αλλά φυσικά σε τέτοια ηλικία δεν έπαιρναν στα σοβαρά τα λεγόμενα μου. Παρόλα αυτά εγώ το έλεγα και το εννοούσα και μάλιστα ένα χρόνο αργότερα στα 7 χρόνια έπεισα τους δικούς μου και ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας. Την υποκριτική άρχισα να την ανακαλύπτω στα 10 μου χρόνια όταν συμμετείχα σε μια μεγάλη θεατρική παράσταση του σχολείου στο τέλος της χρονιάς και είχα έναν απ' τους 3 πρωταγωνιστικούς ρόλους. Απέσπασα τα καλύτερα σχόλια απ΄ όλο το κοινό κάτι που σίγουρα δεν τον περίμενα. Στη συνέχεια παρατήρησα πόσο άνετος είμαι στο να υποδύομαι ρόλους συμμετέχοντας πάλι σε παραστάσεις του σχολείου σε δημοτικό και γυμνάσιο, αλλά και στο όταν έκανα "αταξίες" γιατί ήμουν ζωηρό και με καλούσε ο διευθυντής στο γραφείο του χρησιμοποιούσα τις υποκριτικές μου ικανότητες και έτσι την έβγαζα πάντα λάδι. Εξάλλου παρόλο που έπαιζα και παίζω ακόμη κιθάρα ανακάλυψα γρήγορα ότι δεν το 'χω με το τραγούδι κι έτσι αφιερώθηκα ολοκληρωτικά στην υποκριτική που λάτρεψα πολύ περισσότερο μέχρι σήμερα, σπούδασα φυσικά την τέχνη της υποκριτικής στην Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και πλέον ασχολούμαι επαγγελματικά.
 
- Θα μπορούσες να τσαλακώσεις τον εαυτό σου προκειμένου να πετύχεις;
Σαφέστατα! Το ΄χω κάνει ήδη σε 2 θεατρικές παραστάσεις στο παρελθόν όταν έπαιζα στο Θέατρο Ελπίδας τη σεζόν 2016-2017 στη μαύρη κωμωδία της Τούλας Μπούτου "Αναπάντεχες Κλήσεις" που υποδυόμουν ένα αγόρι ανάπηρο καθηλωμένο πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι που το μόνο που κουνούσα ήταν το κεφάλι μου κι όλα τ' άλλα σημεία του σώματος μου ήταν ακίνητα. Πράγμα δύσκολο απ' την αρχή για μένα γιατί σαν άνθρωπος είμαι υπερδραστήριος και υπερκινητικός, αλλά κατάφερα και έπεισα το κοινό και μάλιστα κάποιοι συγκινίθηκαν τότε απ' την ερμηνεία μου.
Επίσης την επόμενη σεζόν 2017-2018 όταν έπαιζα στο Θέατρο Εξ Αρχής στην κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ "Τα Παντρολογήματα" σε γκροτέσκο στυλ όλοι οι ηθοποιοί τσαλακωθήκαμε και για τις ανάγκες των ρόλων μας και ειδικά εγώ που υποδυόμουν έναν Ρώσσο ευγενή υποψήφιο μνηστήρα είχα τσαλακωθεί από πάνω ως κάτω και φυσικά θα το ξαναέκανα αν χρειαστεί είστε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση είτε στον κινηματογράφο. Αγαπάω αυτό που κάνω και γι' αυτό τον λόγο εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να τσαλακωθώ. Άλλωστε αυτή είναι η μαγεία της τέχνης δηλαδή να μπορείς να τσαλακώνεσαι και να υποδύεσαι ρόλους που είναι μακριά απ' τον εαυτό σου και παράλληλα να πείσεις τον θεατή που σε βλέπει ότι έχεις γίνει ένα τις απαιτήσεις του ρόλου.
 
- Χρειάστηκε να αυτοπροταθείς σε κάποια απο τις δουλειές σου ;
Έχω αυτοπροταθεί μεν χωρίς αντίκρισμα δε. Το έχω κάνει δυο φορές σε διαφορετική τηλεοπτική σειρά, αλλά κακά τα ψέματα όταν δεν είσαι αναγνωρίσιμος είναι δύσκολο να πείσεις παραγωγούς και σκηνοθέτες να σε εμπιστευθούν τη στιγμή που ζούμε σε εποχές δύσκολες και ο ανταγωνισμός ολοένα και αυξάνεται.
 
- Απο τις σειρές που έχεις συμμετάσχει , πια είναι αυτή που έχεις ξεχωρίσει και γιατι ;
Δεν έχω συμμετάσχει σε πολλά, αλλά σίγουρα θα ξεχώριζα τις συμμετοχές μου στις σειρές "Κόκκινο Νυφικό" & "Το Τατουάζ" αμφότερες της G&N Make It Productions Ltd του Αντρέα Γεωργίου & Κούλη Νικολάου, γιατί όλη η ομάδα της παραγωγής είναι ζεστή, φιλική και φυσικά επαγγελματίες 100% κάνοντας τους ηθοποιούς να νιώθουν σαν στο σπίτι τους, να είναι χαρούμενη και να βγαίνει και άψογο αποτέλεσμα στη δουλειά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι τηλεθεατές σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει τις ότι σειρές έχει κάνει η συγκεκριμένη εταιρία και το μαρτυράνε άλλωστε και τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Σίγουρα θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί τους.
 
- Έχεις βρεί εμπόδια μέχρι  σήμερα στον χώρο της υποκριτικής ;
Ε ναι πάρα πολλά. Διότι η αγορά έχει γίνει πολύ κλειστή, ηθοποιοί υπάρχουν πάρα πολύ, δουλειές όχι και τόσες πολλές, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όπως είπα και πιο πάνω, auditions δεν γίνονται πολλές συν το γεγονός ότι σαν ηθοποιός ναι μεν έχω ικανότητες και πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά όπως είπα αυτή τη στιγμή δεν έχω αναγνωρισιμότητα και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην εξωτερική μου εμφάνιση που θα κάνει τον άλλον να πει για παράδειγμα "αυτός εμφανισιακά μου κάνει ας τον δοκιμάσουμε να δούμε αν το 'χει υποκριτικά για να τον διαλλέξουμε". Παρόλα αυτά θα συνεχίσω να προσπαθώ με αστείρευτη θετική ενέργεια, γιατί αγαπάω τη δουλειά μου και πάντα θα κυνηγάω τους επαγγελματικούς μου στόχους. Κι αν πέφτω κάτω, τότε θα σηκωθώ και θα συνεχίσω.
No description available.
 
- Τα άτομα που θαυμάζεις θέλω να μου πεις απο τον χωρο της showbiz.
Δύσκολη αυτή η ερώτηση. Παρά το γεγονός ό,τι σαν χώρα έχουμε μικρή αγορά, υπάρχουν πολλοί που έχουν καταφέρει με το ταλέντο τους και την επιδεξιότητα τους να ξεχωρίσουν στο χώρο τους. Στο χώρο της υποκριτικής μιας και είναι το στοιχείο δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον διότι πολλοί έχουν δείξει τις ικανότητες τους και έχουν γράψει ή γράφουν ακόμα τη δική τους ιστορία. Απ' το χώρο του τραγουδιού αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Νίκος Βέρτης & ο Αντώνης Ρέμος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπως και άλλοι φυσικά απλά εγώ προσωπικά ξεχωρίζω αυτούς τους 5. Τώρα στον τομέα τηλεοπτικής παρουσίασης, ένας χώρος που με ενδιαφέρει πολύ γιατί έχω παρουσιάσει κι εγώ μουσικοχορευτικό σόου το καλοκαίρι του 2019 και θα παρουσιάσω κι άλλο σόου όταν πρώτα ο Θεός βγούμε σαν χώρα απ' τον εφιάλτη του κορωνοϊού, θα ψήφιζα Νίκος Κοκλώνης δαγκωτό. Νομίζω σ' αυτό δεν χωράει αμφιβολία το μαρτυράνε άλλωστε και τα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης που κάνει κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Το έχει κατακτήσει με πάρα πολύ δουλειά. Από δημοσιογράφους ξεχωρίζω και θαυμάζω Χάρη Λεμπιδάκη ο οποίος είναι μάχιμος με πολύ ζήλο γι' αυτό που κάνει και τα έχει καταφέρει με το σπαθί του με πολύ κόπο και ιδρώτα.
 
- Γιατί αποφάσισες να βγεις εξω απο τα ρούχα σου πριν λίγες εβδομάδες ; Δεν φοβήθηκες τα αρνητικά σχόλια και ας πέρναγες εσυ ένα μήνυμα για το AIDS !
Ο λόγος που έκανα αυτή την κίνηση είναι σοβαρός και συμβολικός. Γυμνός και εντελώς απροστάτευτος παρουσιάζεται ο άνθρωπος μπροστά στη νόσο όποιου είδους κι αν είναι όσα κι αν είναι τα ρούχα που φοράει. Ο HIV δυστυχώς δεν έχει φύγει απ' τη ζωή των ανθρώπων κι αυτό πρέπει πάντα εμείς του καλλιτεχνικού στερεώματος να το υπενθυμίζουμε σε όλους με στόχο όπως είχα γράψει την αποστιγματοποίηση της ασθένειας που έχει συνδέσει τ' όνομα της με διάφορους μύθους. Όχι δεν φοβήθηκα καθόλου τα αρνητικά σχόλια κι ούτε μου πέρασε ποτέ απ' το μυαλό. Πάντα θα υπάρχουν κακοήθης άνθρωποι, αλλά δεν μένω σ' αυτά και δεν μπορούν να με καμιά περίπτωση κάνουν να νιώσω άσχημα. Ότι κι αν λένε εγώ θα συνεχίζω ακάθεκτος. Ηθοποιός είμαι με αναλογίες φυσιολογικού ανθρώπου κι όχι μοντέλο με τέλειες τελεια εξωτερικά χαρακτηριστικά.
Μάλιστα θα έκανα άνετα και γυμνό αν το απαιτούσε ο ρόλος μου είτε σε τηλεόραση είτε στον κινηματογράφο ακόμα και στο θέατρο που εκεί είναι ζωντανό. Αγαπώ τον εαυτό μου και είμαι ψυχικά υγιείς. Άλλωστε ψυχική υγεία σημαίνει αγάπη και αποδοχή τους εαυτού μας. Θα συνιστούσα μάλιστα σ' όσους έχουν ανασφάλειες με τον εαυτό τους να διαβάσουν το βιβλίο της Catherine Bensaid με τίτλο "Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει". Κάποια στιγμή λέει μέσα στο βιβλίο της ό,τι "Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά .. μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω ενάντια στην αλήθεια της ζωής μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ."
No description available.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper