Γιούλικα Σκαφιδά: «Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» !

Γιούλικα Σκαφιδά: «Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» !

Η Γιούλικα Σκαφιδά φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά Έξαψη στο Mega. Για όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάματος το τελευταίο διάστημα, η Γιούλικα Σκαφιδά μιλά στο περιοδικό ΟΚ! και την Φανή Πλατσατούρα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ημερών, με τις αποκαλύψεις συναδέλφων σου για σωματική και σεξουαλική βία, ποια περίπτωση ήταν αυτή που σε σόκαρε περισσότερο;


Γενικά, επειδή είμαστε λίγοι άνθρωποι στον χώρο, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας. Δεν σοκαρίστηκα, με την έννοια ότι άκουγα για πρώτη φορά κάποια φήμη. Αλλά είναι διαφορετικό να ακούς φήμες και διαφορετικό να βλέπεις ένα τσουνάμι αποκαλύψεων και επιβεβαιώσεων αυτών των φημών. Σίγουρα το πιο σοκαριστικό είναι το θέμα της παιδεραστίας.

Το 2017 συνεργάστηκες με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο έργο του Ίψεν Πέερ Γκυντ στο Εθνικό Θέατρο. Υπέπεσε κάτι στην αντίληψή σου για όσα σήμερα κατηγορείται;


Κοίταξε, εγώ έχω γνωρίσει τον σκηνοθέτη και συνάδελφο Δημήτρη Λιγνάδη. Και τον έχω γνωρίσει στο θέατρο και όχι έξω από αυτό. Γι’ αυτό και δεν έχω να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό.

Θέλω να μου πεις απλά αν σε εξέπληξε το γεγονός ότι αναμείχθηκε το όνομά του σε ιστορίες παιδεραστίας.


Είμαστε σε μια δουλειά που εκτιθέμεθα καθημερινά και είμαστε στη διάθεση του κοινού και των συναδέλφων μας, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, οπότε φήμες μπορεί να έχουν ακουστεί. Αλλά από το να ακουστούν φήμες μέχρι το να σε καλέσει ο Εισαγγελέας και να φυλακιστείς, είναι τελείως διαφορετικό. Δεν θέλω να πω πολλά γιατί έχω μια φοβερή αμηχανία με το θέμα αυτό.

 

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι του χώρου σου, με τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, έχουν «τελειώσει» επαγγελματικά ή θα τους ξαναδούμε σε λίγα χρόνια στη σκηνή;

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Όλες οι υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και αυτή έχει τον τελευταίο λόγο. Αυτό που μπορώ εγώ να ευχηθώ, και ελπίζω να γίνει, είναι η επόμενη μέρα στο θέατρο να μην έχει σκοτάδια, ούτε καχυποψία μεταξύ συναδέλφων. Μέσα από όλο αυτό να βγει κάτι καλό για το θέατρο. Και να σου πω κάτι; Οι άνθρωποι του θεάτρου είμαστε φωτεινοί και η Τέχνη της Υποκριτικής βασίζεται στην αλήθεια, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε η κυρία Μενδώνη.

 

Θα ήθελα ένα σχόλιό σου και για τη φράση «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», που ακούστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος». Και έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να κινηθεί η Δικαιοσύνη κατά τέτοιων απόψεων και εκφράσεων, που ακούγονται τόσο λάθος όσο να μου πει κάποιος ότι είναι ψάρι και όχι άνθρωπος και εγώ να πρέπει να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του και να τον πείσω πως «Όχι, δεν έχεις λέπια, έχεις πόδια».

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper