ΑΝΕΚ LINES : Ανήκει στην ομάδα των σύγχρονων ναυτιλιακών εταιρειών, με πανευρωπαϊκή παρουσία και μεγάλο κύρος

 • 08/07/2021 - BLOG - Χάρης Λεμπιδάκης
 • |

ΑΝΕΚ LINES : Ανήκει στην ομάδα των σύγχρονων ναυτιλιακών εταιρειών, με πανευρωπαϊκή παρουσία και μεγάλο κύρος

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, επισήμως γνωστή ως ANEK Lines, είναι από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της Ευρώπης, που εξυπηρετεί δρομολόγια πλοίων στην Ελλάδα την Ιταλία. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1967  με αφορμή το ναυάγιο του πλοίου Ηράκλειον από επιφανείς και μη Κρητικούς με σκοπό και στόχο την πραγματοποίηση των θαλασσίων μεταφορών μέσα από σύγχρονα, άνετα και ασφαλή πλοία, που θα είχαν τη δυνατότητα να παραδίδουν έγκαιρα τα εμπορεύματα. Στα τέλη της δεκαετίας του ´80 το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας εξαγοράστηκε από το ρεθυμνιώτη μεγαλοεφοπλιστή Σήφη Βαρδινογιάννη..

Η ΑΝΕΚ LINES με σχέδιο και προγραμματισμό, με σταθερότητα και δύναμη, με προσήλωση στις αξίες και την διασφάλιση των μετόχων της, ανελλιπώς, για πάνω από 50 χρόνια, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στο κλάδο της ακτοπλοΐας και σε σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και του τουρισμού της Κρήτης, και κατ’ επέκταση της κοινωνίας και του πολιτισμού της.

ΑΝΕΚ: η κρητική ναυτιλιακή εταιρεία | 520 Greeks

Η εταιρική υπευθυνότητα, η διαφάνεια,  και η κοινωνική αλληλεγγύη, αποτελούν για την εταιρία αναπόσπαστες αρχές στην εξέλιξη της.

Η ΑΝΕΚ, LINES με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο βρίσκεται διαρκώς κοντά στην κοινωνία διατηρώντας και ενισχύοντας σε ετήσια βάση το θεσμό των χορηγιών.  Ως χορηγός μεταφοράς και ως οικονομικός χορηγός η ΑΝΕΚ στηρίζει τις πιο σημαντικές πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, βοηθάει ιδρύματα και φορείς κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την αρωγή της. Η ΑΝΕΚ LINES συνδράμει, σταθερά, τις προσπάθειες διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και  της ιστορικής φυσιογνωμίας της Κρήτης, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην τουριστική προβολή της χώρας.

Το Δεκέμβριο του 2008, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των “5th Greek Shipping Awards” που διοργάνωσε η Lloyd’s List, η ΑΝΕΚ βραβεύτηκε ως «H Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2008 για την Επιβατηγό Ναυτιλία».

Ανανέωση συνεργασίας για το τμήμα κανόε καγιάκ με την ΑΝΕΚ LINES | ΕΝΑΛΙΟΝ

Από την γέννηση της εταιρείας και τον κατάπλου του πρώτου ιστορικού πλοίου της, του θρυλικού ΚΥΔΩΝ, μέχρι τις μελετημένες στρατηγικές αποφάσεις της σημερινής Διοίκησης, η ΑΝΕΚ  LINES με σχέδιο και προγραμματισμό, με σταθερότητα και αξιοπιστία με προσήλωση στις αξίες και τη διασφάλιση των μετόχων της λειτουργεί με υπευθυνότητα και συνέπεια, βελτιώνει και αξιοποιεί τον στόλο της, με το ειδικευμένο προσωπικό της και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Και όλα αυτά πάντα με κύριο γνώμονα το συμφέρον του επιβατικού κοινού που με την σταθερή προτίμησή του την ενδυναμώνει για να συνεχίζει το ταξίδι της με πλώρη το μέλλον.

Απάντηση της ΑΝΕΚ στις ψευδείς αιτιάσεις 13 Ναυτεργατικών Σωματείων - Travelling News


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  Όνομα:
  *

  Email:
  *

  Σχόλιο:


  Πόσο κάνει 2+3;
  *

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  • Απαγορεύονται οι δημοσιεύσεις με υβριστικό περιεχόμενο.
  • Όλες οι δημοσιεύσεις υπόκεινται στην έγκριση του διαχειριστή.
  • Οι δημοσιεύσεις μπορούν να αφαιρεθούν μόνο από την διαχείριση

 • TEATRO
 • FANTASIA
 • VOGUE
 • Casper