Η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς μίλησε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς μίλησε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η Αλέκα Ψαράκου, η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, μίλησε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την ψυχική δύναμη που την κάνει να αγωνίζεται ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναικοκτονίες.

Εξηγεί γιατί βιώνει το πένθος για το παιδί της με γαλήνη όχι με κακία και απευθύνει κάποια ερωτήματα στην άλλη πλευρά – την οικογένεια των θυτών.

Οι δύο γυναίκες εξομολογούνται επίσης τις στιγμές που τις ένωσαν με βαθιά αγάπη και εκτίμηση και μεταφέρουν ένα κοινό μήνυμα προς τα κορίτσια που φοβούνται αλλά κυρίως προς τα αγόρια, που θα πρέπει να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να ξεριζώσουν τη βία.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στο πώς έγινε η επαφή τους όταν η Αλέκα Ψαράκου την πήρε πρώτη φορά τηλέφωνο.

«Έχω πάρει από σένα ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Αισθάνθηκα ότι ήταν ανάγκη ψυχής να σε πάρω τηλέφωνο και να σου πω ότι παίρνω δύναμη από σένα. Καταλάβαινα τον πόνο σου και τον πόνο της ψυχής σου».

«Θέλω το κακό να τελειώσει. Έγινε αυτό που ήταν πολύ άδικο αλλά θέλω να τελειώσει εκεί. Γιατί θέλω τα άλλα τρία παιδιά μου να έχουν τη μητέρα τους και τον πατέρα τους. Αυτό θα ήθελε και η Γαρυφαλλιά. Όλα αυτά που γίνονται εκ μέρους μου είναι φόρος τιμής, την κρατάμε ζωντανή» είπε ακόμα.

«Με πήρε η αδερφή του να μου πει ότι φοβάται για τη ζωή της. Τι να κάνω εγώ;

Δεν θα ήθελα να μου πουν κάτι αυτοί οι άνθρωποι. Μια συγγνώμη θα άλλαζε κάτι; Δεν φταίνε οι γονείς όταν ένας 30χρονος κάνει αυτή την πράξη. Δεν του είπαν οι γονείς να το κάνει. Τους καταλογίζω ευθύνη αν ήξεραν ότι το παιδί τους είχε μια διαταραχή και δεν είχαν ενημερώσει την κόρη μου.

Η Γαρυφαλλιά είχε ένα αγγελικό πρόσωπο και καλή γνώμη για όλα. Μπορεί να νόμιζε ότι μπορούσε να τον αλλάξει» είπε για τους γονείς του δολοφόνου της κόρης της

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper