Ο Κώστας Γκιουλέκας αρθρογραφεί στο NewsPistol.com

Ο Κώστας Γκιουλέκας αρθρογραφεί στο NewsPistol.com

Yπογράφει ο Κώστας Γκιουλέκας: Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΝΔ

​Ένα νέο ειδησεογραφικό site ξεκινά. Μια καινούρια προσπάθεια από έμπειρους δημοσιογράφους και νέους ανθρώπους που ρίχνονται δυναμικά στην μάχη της ενημέρωσης. Καλωσορίζω την δημιουργία του site και εύχομαι κάθε επιτυχία στην ομάδα του newspistol.com.

Σε μία εποχή που η ηλεκτρονική ενημέρωση κερδίζει συνεχώς έδαφος η ανάγκη για τεκμηριωμένη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, με τις εξελίξεις και την πληροφόρηση να τρέχουν με ανεξέλεγκτους ρυθμούς όχι μόνο σε τοπικό αλλά καιδιεθνές επίπεδο. Κάθε νέα φωνή που «γεννιέται» στην δημοσιογραφία είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη.

Ιδιαίτερα στην πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για την χώρα μας η γρήγορη και σωστή πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι απόλυτα απαραίτητη για να γνωρίζουν όλοι λεπτομερώς όλες τις φάσεις αυτής της πολύ κρίσιμης περιόδου.

Είμαστε στο μεταίχμιο σημαντικών εξελίξεων για το μέλλον της Ελλάδας, ειδικά τώρα, εν αναμονή του πακέτου των μέτρων που θα ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τρόικα.

Ο τόπος γνωρίζει μία πρωτοφανή οικονομική κρίση που καθημερινά σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού. Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε μία μαγική συνταγή εξόδου από την κρίση χωρίς να είναι απαραίτητο να ληφθούν σκληρά μέτρα και να ζητηθούν θυσίες. Δυστυχώς η πορεία για την έξοδο από την κρίση είναι δύσκολη και ανηφορική.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε τα μέτρα να είναι δίκαια, να στηρίζονται στις αντοχές εκείνων που μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερο και να μην επιβαρύνουν άλλο εκείνους απ’ τους συνανθρώπους μας που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος έως τώρα και έχουν περάσει το κατώφλι της εξουθένωσης και της εξαθλίωσης.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να αντιληφθούν και οι δανειστές μας ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας περήφανος και έντιμος λαός. Αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του και θέλει να τις εκπληρώσει. Με την πολιτική, όμως, που μας επέβαλαν τα τελευταία χρόνια είναι αδύνατον κι αυτοί να πάρουν τα λεφτά τους και ο ελληνικός λαός να σηκώσει κι άλλες θυσίες. Ας δεχθούν επιτέλους την αντικατάσταση κάποιων μέτρων από κάποια άλλα, ισοδύναμα, τα οποία μπορεί να αντέξει η κοινωνία. Θέλουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος μας, αλλά να το κάνουμε με τους Έλληνες όρθιους. Πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική που θα μας βγάλει από την ύφεση και θα δώσει στον τόπο αναπτυξιακή πορεία.

Πολλά κακώς κείμενα πρέπει να διορθωθούν. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιχειρήσει να βάλει τέλος στις παθογένειες που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τον τόπο. Να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να χτυπηθεί η δημόσια σπατάλη, η γραφειοκρατία, η διαφθορά και να οδηγηθούμε σε ένα μικρότερο κράτος. Όλα αυτά, όμως, με προϋπόθεση και γνώμονα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. . Είναι ένας αγώνας που θα δίνεται συνεχώς γιατί είναι η μόνη λύση για να βγούμε από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper