Συνάντηση Χατζηδάκη - Γκιουλέκα: όλο το ρεπορτάζ της κουβέντας που είχαν

Συνάντηση Χατζηδάκη - Γκιουλέκα: όλο το ρεπορτάζ της κουβέντας που είχαν

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη είχε χθες, Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Η συζήτησή τους περιεστράφη, κυρίως, γύρω από τα αναπτυξιακά έργα και τις υποδομές της Θεσσαλονίκης αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της αγοράς της πόλης, ιδιαίτερα μέσα στην πρωτοφανή δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Κ.Γκιουλέκας ζήτησε πληροφορίες για την εξέλιξη των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης για το οποίο ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα η ολοκλήρωσή του, αναφερόμενος και στον κύριο κορμό του έργου αλλά και στην επέκτασή του προς την Καλαμαριά. Για τον κύριο κορμό ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρίας. Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα αναβάθμισης του αερολιμένα «Μακεδονία», για τα οποία ο Υπουργός ενημέρωσε τον Κ.Γκιουλέκα ότι θα συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις.

Θέμα της συζήτησης υπήρξε και η συνεχής αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης με την μετεγκατάσταση πολλών εταιριών και βιομηχανιών στην άλλη πλευρά των συνόρων, σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Αλβανία και τα Σκόπια.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας, που κατευθύνονται τόσο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και σε επενδύσεις για έργα υποδομών (αυτοκινητόδρομοι, μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, κ.α.)

Ο Κώστας Γκιουλέκας με την ιδιότητα τόσο του βουλευτή Θεσσαλονίκης όσο και του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε τον Υπουργό και για το τεράστιο θέμα της ανεργίας που πλήττει την Θεσσαλονίκη καθώς και για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν στον Δήμο της Θεσσαλονίκης –και όχι μόνο-, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της πόλης και τα κυκλοφορικά «εμφράγματα» που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς, εξαιτίας και των εργοταξίων του Μετρό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και ο βουλευτής ολοκλήρωσαν την συνάντησή τους, επιβεβαιώνοντας την συνεχή και άμεση συνεργασία τους που θα έχουν από δω και μπρος, ιδιαίτερα για τα θέματα που αφορούν στην Θεσσαλονίκη.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper